«Ηλεκτρισμένο» τετ α τετ Καμμένου – Τσαβούσογλου: Όσο κρατάτε τους δύο Έλληνες, αδύνατον να τα βρούμε

Σύντομο τετ α τετ μεταξύ των δύο ανδρών στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ«Hχηρή» απάντηση για το ζήτημα των δύο ελλήνων στρατιωτικών από τον Πάνο ΚαμμένοΟ επίμαχος διάλογος των δύο αντρώνΣε εξέλιξη η συνάντηση Τσίπρα – ΕρντογάνΤο ζήτημα των ελλήνων στρατιωτικών έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας την Τετάρτη ενώπιον του ΝΑΤΟ

«Μπλόκο» στις γέφυρες επικοινωνίας που προσπάθησε να ανοίξει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο

περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, έβαλε ο έλληνας υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, λίγο πριν ξεκινήσει το κρίσιμο τετ α τετ του Αλέξη Τσίπρα με τον τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αναλυτικότερα, στο σύντομο τετ α τετ που σημειώθηκε ανάμεσα στους δυο άνδρες, με πρωτοβουλία του τούρκου ΥΠΕΞ, ο Πάνος Καμμένος έστειλε μια «ηχηρή» απάντηση για το ζήτημα των δύο ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι παραμένουν φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη χωρίς να τους έχουν αποδοθεί κατηγορίες.

«Εσένα σε συμπαθώ, μπορούμε να τα βρούμε μεταξύ μας», φέρεται να είπε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών στον έλληνα υπουργό Αμυνας που του απάντησε: «Στο χέρι σου είναι. Όσο κρατάτε τους δύο έλληνες στρατιωτικούς επιλέγετε εσείς τον άλλο δρόμο».

Την είδηση μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Alpha στις Βρυξέλλες Ευαγγελία Τσικρίκα, χωρίς ακόμα να είναι γνωστές άλλες λεπτομέρειες για το τι ειπώθηκε ανάμεσα στους δυο άνδρες.

Ο επίμαχος διάλογος

Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Γεια σου Πάνο. Τι κάνεις; Εσένα σε συμπαθώ, μπορούμε να τα βρούμε μεταξύ μας.

Πάνος Καμμένος: Στο χέρι σου είναι. Όσο κρατάτε τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς επιλέγετε εσείς τον άλλο δρόμο.

Το ζήτημα των ελλήνων στρατιωτικών έθεσε ο Τσίπρας την Τετάρτη

Ακόμη, πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Τσίπρας έθεσε την Τετάρτη το θέμα της παράνομης κράτησης των δύο ελλήνων στρατιωτικών, χωρίς καν να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, στο ανώτατο επίπεδο, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, όπου είπε ότι είναι «πρωτοφανής» για δύο συμμαχικές χώρες και «αποτελεί πληγή για όλη τη Συμμαχία, η οποία πρέπει να επουλωθεί από τη γειτονική χώρα με την άμεση επιστροφή τους στην Ελλάδα».

Απευθύνθηκε στους ηγέτες των χωρών μελών, τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ και το έθεσε στη διάρκεια της συνομιλίας που είχε με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.

Το ίδιο έπραξαν και οι υπουργοί Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς και Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στις συναντήσεις με ομολόγους τους που είχαν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

Keywords
Τυχαία Θέματα