Ικανοποίηση Μαξίμου για συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ: Ξεκάθαρη η άποψη των ΗΠΑ για την αν. Μεσόγειο

Την ικανοποίηση της ελληνικής πλευράς από τα αποτελέσματα της συνάντησης Μητσοτάκη-Τραμπ στον Λευκό Οίκο εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι επιβεβαιώθηκαν οι άριστες σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ, ότι τα σχόλια του αμερικανού προέδρου ήταν εγκωμιαστικά για την ελληνική οικονομία καθώς και ότι

η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει ξεκάθαρη άποψη για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Εκτίμησε επίσης πως η παρέμβαση του Πρωθυπουργού, όταν ρωτήθηκε ο Τραμπ για τις τουρκικές προκλήσεις, ήταν καθοριστική.

«Θα πρέπει να τονιστούν οι εξελίξεις στην αμυντική συνεργασία μεταξύ των δυο πλευρών, τόσο με την αναβάθμιση των F-16, όσο και με τις συζητήσεις για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα των F-35, όπου πρόθεσή μας είναι η συμφωνία για την απόκτηση μιας μοίρας αεροσκαφών» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνάντηση Μητσοτάκη–Τραμπ, στην οποία γινόταν λόγος για πρωτοφανές φιάσκος, υποστήριξε ότι «η μικροψυχία ξεχειλίζει».

Επανέλαβε τέλος ότι την Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και για τα θέματα της εθνικής πολιτικής.

Πηγή: Ικανοποίηση Μαξίμου για συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ: Ξεκάθαρη η άποψη των ΗΠΑ για την αν. Μεσόγειο - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα