Ιδιαιτέρως «επιλεκτικός» ο Αλαβάνος σε δημοσιογράφους της «Εφσυν»

Ένα επεισόδιο που δεν πήρε ιδιαίτερη έκταση, σημειώθηκε στο πλαίσιο της επίσημης παρουσίασης της πρωτοβουλίας «1-1-4» υπό τους Αλέκο Αλαβάνο, Παναγιώτη Λαφαζάνη, Νάντια Βαλαβάνη και Κώστα Λαπαβίτσα.

Όπως αναφέρει η δημοσιογράφος της «Εφημερίδας των Συντακτών», Νόρα Ράλλη, η οποία κάλυπτε την εκδήλωση, όταν έκανε ερώτηση απευθυνόμενη τον πρώην πρόεδρο του Συνασπισμού, ο ίδιος απάντησε: Να απαντήσω τώρα στην “Εφημερίδα των Συντακτών” που προσωπικά τη θεωρώ όργανο του ΣΥΡΙΖΑ;, με τους παριστάμενους να χειροκροτούν.

Αναλυτικά όπως παρουσιάστηκε η συνέχεια από τη δημοσιογράφο της «Εφσυν»:

Οι ερωτήσεις μας ήταν οι εξής: «Ενώ δεν υπάρχει κανένα ιστορικό αντίστοιχο σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας, κάποιος να αναλαμβάνει ένα κράτος-μη κράτος, μη δημοκρατικό, στο όρια της καταστροφής κ.λπ., όπως ακούστηκε από όλους σας, και να κάνει τόσο βαθιές ρήξεις και τομές, ενώ παράλληλα να υπόσχεται πως άμεσα θα υπάρχει ανάπτυξη και ευημερία, ποια στοιχεία είναι αυτά που έχετε στο πρόγραμμά σας ώστε να δημιουργηθεί αυτό το ιστορικό πρώτο παράδειγμα;». Και: «Όπως είπε και η κ. Βαλαβάνη, το ελληνικό χρέος σε ευρώ θα αποπληρωθεί το 2060. Αν βγούμε από το ευρώ, πότε και πώς θα γίνει αυτή η αποπληρωμή;».

Στην επίθεση του κ. Αλαβάνου απαντήσαμε λέγοντας πως «δεν αποδεχόμαστε τους χαρακτηρισμούς. Ίσως ωστόσο πράγματι να έχει χαθεί η δημοκρατία, όπως λέτε. Ωστόσο όλοι σας έχετε δώσει πολλές φορές συνέντευξη σε αυτό το “όργανο του ΣΥΡΙΖΑ”, όπως λέτε». «Σας παρακαλώ, δεσποινίς, μη σχολιάζετε» μας είπε ο κ. Αλαβάνος, ο οποίος συνέχισε κάνοντας λόγο για το «ιστορικό πρώτο της προδοσίας του ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2015».

Στο ίδιο πλαίσιο συνέχισαν και ο κ. Λαφαζάνης και η κ. Βαλαβάνη και όταν ρωτήσαμε αν θα δοθούν απαντήσεις στις ερωτήσεις μας τελικά, πιο ήπια, ο κ. Λαπαβίτσας διευκρίνισε πως «θα γίνει παύση πληρωμών στο χρέος και διαπραγμάτευση με τους δανειστές χωρίς καμία υποχώρηση». «Εντός Ε.Ε. δηλαδή;» ρωτήσαμε. «Σας είπα, θα επέλθει ρήξη» απάντησε, καταλήγοντας πως «είναι καιρός να εκλείψει η δραχμοφοβία. Η αλλαγή νομίσματος θα γίνει για το καλύτερο».

Τον λόγο πήρε έπειτα δημοσιογράφος από «Τα Νέα» του ομίλου Μαρινάκη, στον οποίο δεν επιτέθηκε κανείς, ούτε έγινε κανένα σχόλιο για την εφημερίδα στην οποία δουλεύει».

Keywords
Τυχαία Θέματα