Ηχηρό μήνυμα Πάιατ στην Τουρκία – «Δικαίωμα της Κύπρου να αξιοποιήσει την υφαλοκρηπίδα της»

Τη στήριξή του στη συμφωνία των Πρεσπών εξέφρασαν για μία ακόμη φορά οι ΗΠΑ δια στόματος του πρέσβη στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, ενώ έστειλε ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα διαμηνύοντας πως είναι «δικαίωμα της Κύπρου να αξιοποιήσει την υφαλοκρηπίδα της».

Συγκεκριμένα,

ο κ. Πάιατ, μιλώντας στο Thessaloniki Summit 2018 υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ βλέπουν την Ελλάδα ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή. Εν συνεχεία, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ για το ζήτημα της ονομασίας, θα επικυρωθεί και πως ο ίδιος ενθαρρύνει τις προσπάθειες των δύο κυβερνήσεων προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε αυτό το μήκος κύματος σημείωσε ότι η ιστορία θα είναι γενναιόδωρη με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ.

Αναφορικά με την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια σχολίασε: «Είστε εκτός της επιτήρησης και υπάρχει μεγάλη εκτίμηση στις προσπάθειες και το κουράγιο του ελληνικού λάου».

«Δικαίωμα της Κύπρου να αξιοποιήσει την υφαλοκρηπίδα της»

«Όσον αφορά τις γεωτρήσεις έχουμε καταστήσει απολύτως σαφές πως δεν υπάρχει αλλαγή στην πολιτική υποστήριξης των ΗΠΑ για το δικαίωμα της Κύπρου να αξιοποιήσει την υφαλοκρηπίδα της», τόνισε ο κ. Πάιατ, μιλώντας στην κάμερα του Alpha.

Όσον αφορά την ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, σχολίασε: «Ελπίζουμε ότι οι πλευρές θα κρατήσουν σε χαμηλά επίπεδα την ένταση της ρητορικής. Πιστεύω ότι στην ελληνική κυβέρνηση αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τις προσπάθειες του πρωθυπουργού και του υπουργείου Εξωτερικών να κρατήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας».



Βίντεο: Alpha

Keywords
Τυχαία Θέματα