Ηχηρή παρέμβαση Σόιμπλε εν μέσω του πολιτικού θρίλερ στη Γερμανία

Ηχηρή παρέμβαση για τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και την κρίση στη Γερμανία πραγματοποίησε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της γερμανικής Βουλής και πρώην υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Αναλυτικότερα, ο Σόιμπλε προειδοποίησε σήμερα ότι η κυβέρνηση είναι στο χείλος της αβύσσου. «Και τα δυο κόμματα πρέπει να κοιτάξουν μέσα στην άβυσσο», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας σε συνεδρίαση

του προεδρείου της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) και ζήτησε να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στο κόμμα της Μέρκελ και του εταίρου της Ζεεχόφερ για το προσφυγικό.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, μιλώντας σήμερα σε συνεδρίαση του προεδρείου της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), ο πρόεδρος της Βουλής Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε ότι τα δύο χριστιανικά κόμματα βρίσκονται «στο χείλος του γκρεμού».

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι ο Ζεεχόφερ, ο οποίος μετά τη μαραθώνια συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του επιβεβαίωσε τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα ότι εξέφρασε την πρόθεση να παραιτηθεί τόσο από το υπουργείο Εσωτερικών–ώστε να μην μπορέσει να τον καθαιρέσει η Μέρκελ, όπως φέρεται να είπε–όσο και από την προεδρία της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης, πρόκειται να έχει ακόμα μια συνάντηση με την καγκελάριο τις προσεχείς ώρες. Κατέστησε σαφές πως θέλει το θέμα να έχει τελειώσει μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα