Η Βουλή «έκοψε» τις αποζημιώσεις σε Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Ηλιόπουλο

Την πρόταση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, για απόδοση μομφής λόγω αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς, που περιλαμβάνει την περικοπεί του 1/4 της μηνιαίας βουλευτικής αποζημίωσης για τους χρυσαυγίτες: Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη και Ηλιόπουλο, υπερψήφισαν τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου.

Σύσσωμες οι δημοκρατικές πτέρυγες της Βουλής είπαν “ναι” δι ‘εγέρσεως στην πρόταση

του Νίκου Βούτση μετά τις επιθέσεις κατά του μειονοτικού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μουσταφά Μουσταφά, με τον Ηλία Κασιδιάρη να παραπέμπεται και για τις υβριστικές αναφορές εναντίον του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.

Παραλήρημα των χρυσαυγιτών για τις κυρώσεις εναντίον τους

Οι πειθαρχικά διωκόμενοι, εκτός του Μιχαλολιάκου που δεν τοποθετήθηκε, να παρουσιάζονται αμετανόητοι, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει ανατολική Θράκη, αλλά μόνο μία και ελληνική.

Ηλίας Κασιδιάρης και Παναγιώτης Ηλιόπουλος αναπαρήγαγαν για μία ακόμη φορά την επιχειρηματολογία Ερντογάν αμφισβητώντας την εθνική ταυτότητα των μειονοτικών βουλευτών και καταλογίζοντάς τους ότι «ενδύονται την τουρκική σημαία» και «λατρεύουν τον σφαγέα Μουσταφά Κεμάλ».

Ακόμα, ο Κασιδιάρης χαρακτήρισε “χαμαιτυπείο” την ελληνική Βουλή ενώ ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος υποστήριξε ότι σε λίγο δεν θα υπάρχει δυτική και ανατολική Θράκη τασσόμενος δηλαδή υπέρ… της εισβολής στην Τουρκία.

Από την πλευρά της η αντιπρόεδρος της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, τόνισε στους χρυσαυγίτες ότι ο «ναζιστικός λόγος» τους είναι καταδικασμένος και τους καταλόγισε «χιτλερικό» λόγο και επικαλούνται ψευδεπίγραφα το Σύνταγμα.

Απειλές από “παμμακεδονικές” ενώσεις για “έσχατη προδοσία”

Πάντως, εντύπωση προκάλεσε η αποκάλυψη του Νίκου Βούτση που ανέφερε πως ενώσεις που αυτοαποκαλούνται “παμμακεδονικές” έχουν αποστείλει επιστολές σε βουλευτές στις οποίες απειλούν με θάνατο και ισόβια. Μάλιστα, όπως είπε κάνουν λόγο για “εσχάτη προδοσία” αν η Βουλή ψηφίσει την πρόταση του υπουργείου Εξωτερικών για σύνθετη ονομασία σε ότι αφορά τα Σκόπια.

Keywords
Τυχαία Θέματα