«Η Β. Κορέα ετοιμάζει δοκιμή πυραύλου που μπορεί να φτάσει στη δυτική ακτή των ΗΠΑ»

Τι αναφέρει ρώσος διπλωμάτης που επισκέφτηκε τη Βόρεια ΚορέαΥπάρχουν ενδείξεις πως η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να ετοιμάζει μία πυραυλική δοκιμή περίπου στις 10 Οκτωβρίου

Μία άκρως δυσοίωνη και ανησυχητική εκτίμηση έκανε ρώσος βουλευτής, μετά το επίσκεψή του στη Βόρεια Κορέα και τις συνομιλίες του με βορειοκορεάτες διπλωμάτες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Αντον Μορόζοφ, η Βόρεια Κορέα

ετοιμάζει τη δοκιμή ενός νέου πυραύλου, ο οποίος πιστεύει ότι μπορεί να φτάσει και να «χτυπήσει» τη δυτική ακτή των ΗΠΑ.

«Ετοιμάζονται για νέες δοκιμές πυραύλων μεγάλης εμβέλειας. Μας έδωσαν μέχρι και μαθηματικούς υπολογισμούς που πιστεύουν ότι αποδεικνύουν ότι ο πύραυλός τους μπορεί να πλήξει τη δυτική ακτή των ΗΠΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ρώσος βουλευτής, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA.

«Από ότι αντιλαμβανόμαστε, σκοπεύουν να εκτοξεύσουν έναν ακόμη πύραυλο μεγάλης εμβέλειας στο άμεσο μέλλον. Και γενικότερα έχουν αρκετά εμπόλεμη διάθεση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Το Reuters δεν κατάφερε να επαληθεύσει τα λεγόμενα του Μορόζοφ, ο οποίος δεν διευκρίνισε ποιοι βορειοκορεάτες αξιωματούχοι τους έδωσαν τις πληροφορίες για τις δοκιμές που σχεδιάζουν.

Αμερικανός αξιωματούχος, δήλωσε στο Reuters ότι υπάρχουν ενδείξεις πως η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να ετοιμάζει μία πυραυλική δοκιμή περίπου στις 10 Οκτωβρίου, την επέτειο της ίδρυσης του κυβερνώντος κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα