Η Τζάκρη απαντά για τη δήλωσή της για τον Μητσοτάκη μετά τις εσωκομματικές επιθέσεις

Την αντίδραση αρκετών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, κάποιοι εκ των οποίων επέλεξαν να τοποθετηθούν δημόσια σχετικά, προκάλεσε η δήλωση της Θεοδώρας Τζάκρη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η βουλευτής Πέλλας και αναπληρώτρια τομεάρχης Εξωτερικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ως «απάτριδα» και «διεθνιστή» για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί εξωτερική πολιτική.

Η δήλωσή της

αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Δημήτρη Παπαδημούλη και του Νίκου Φίλη. Ο επικεφαλής της ομάδας ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε, χωρίς ωστόσο ν’ αναφέρει το όνομά της, πως «Χιλιάδες αγωνιστές της αριστεράς εκτελέστηκαν η έμειναν για χρόνια σε φυλακές και εξορίες, καταδικασμένοι από το μετεμφυλιακό κράτος της δεξιάς, ως «απάτριδες» και «διεθνιστές». Ο  @syriza_gr καταγγέλει τον Μητσοτάκη για πολλά και δικαίως. Δεν είναι όμως άπατρις, ούτε διεθνιστής!»

Χιλιάδες αγωνιστές της αριστεράς εκτελέστηκαν η έμειναν για χρόνια σε φυλακές και εξορίες, καταδικασμένοι από το μετεμφυλιακό κράτος της δεξιάς, ως «απάτριδες» και «διεθνιστές». Ο @syriza_gr καταγγέλει τον Μητσοτάκη για πολλά και δικαίως. Δεν είναι όμως άπατρις, ούτε διεθνιστής!

— Dim. Papadimoulis (@papadimoulis) September 22, 2020

Ενώ από την πλευρά του ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε στο facebook μεταξύ άλλων: «Τέτοιοι χαρακτηρισμοί λοιπόν δεν ανήκουν σε μας. Ανήκαν, και δυστυχώς ανήκουν ακόμα, στο εμφυλιοπολεμικό οπλοστάσιο της Δεξιάς. Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι άπατρις. Έχει τη δική του αντίληψη για την εξωτερική πολιτική. Πολύ περισσότερο βέβαια, δεν είναι διεθνιστής. Αλλά ακόμα περισσότερο, δεν αποτελεί μομφή να είναι κανείς διεθνιστής! Έπαινος είναι!»

«Άπατρις» είναι χαρακτηρισμός έξω από το ήθος της Αριστεράς===Ρωτήθηκα προ ολίγου από τους δημοσιογράφους Μ. Κούτρα…

Gepostet von Νίκος Φίλης am Mittwoch, 23. September 2020

Αντιδράσεις υπήρχαν κι από άλλα στελέχη, όπως ο Νίκος Μπίστης.

Στην συζήτηση στη Βουλή για τη συμφωνία των Πρεσπών η Φώφη Γεννηματά για να ενισχύσει την αντίθεσή της δήλωσε «εμείς δεν…

Gepostet von Νίκος Μπίστης am Dienstag, 22. September 2020

Η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και στέλεχος των «53», Αννέτα Καββαδία.

Μετά, λοιπόν, τις αριστερίζουσες εκκρεμότητες, να και ο διεθνισμός ως κατηγορία. Μάλιστα… Η ίδια αυτά πιστεύει, αυτά…

Gepostet von Anneta Kavadia am Dienstag, 22. September 2020

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος.

Το «απατρις και διεθνιστης» απο πότε εκτοξευεται ως κατηγορία απο την πλευρα του ΣΥΡΙΖΑ;Δεν θέλω και δεν εχω καμμια σχεση με αυτο.Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικη συμμαχια.

Gepostet von Ioannis Baskozos am Dienstag, 22. September 2020

«Ήταν ειρωνικό το σχόλιό μου», απαντά η Τζάκρη

Σε διευκρινιστική της δήλωσή η Θεοδώρα Τζάκρη τονίζει πως «όσα ειπώθηκαν δεν αποτελούν παρά ειρωνικό και εμφατικό λόγο, προκειμένου να αναδειχθούν οι αντιφάσεις της εξωτερικής πολιτικής του Κ. Μητσοτάκη».

Αναλυτικά η δήλωσή της:

«Επειδή ορισμένα μέσα ενημέρωσης εμφανίζουν, σήμερα, αποσπασματικά και διαστρεβλωμένα την κριτική μου, σε χθεσινή μου συνέντευξη, απέναντι στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης και του Κ. Μητσοτάκη, δίνοντας την εντύπωση ότι υιοθετώ χαρακτηρισμούς που οι πατριδοκάπηλοι και οι δήθεν εθνικόφρονες της Δεξιάς συνηθίζουν να χρησιμοποιούν εναντίον της Προοδευτικής Παράταξης, καλώ όσους έσπευσαν να με κατηγορήσουν να ακούσουν το ηχητικό.

Έτσι θα κατανοήσουν πως όσα ειπώθηκαν δεν αποτελούν παρά ειρωνικό και εμφατικό λόγο, προκειμένου να αναδειχθούν οι αντιφάσεις της εξωτερικής πολιτικής του Κ. Μητσοτάκη».

Keywords
Τυχαία Θέματα