Η συνέντευξη του Νίκου Παππά στο CNN (εικόνες – video)

Στην εκπομπή «Quest Means Business» του CNN μίλησε ο Νίκος Παππάς στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκφράζοντας την πεποίθηση πως οι αποφάσεις του Eurogroup θα διασφαλίσουν ότι η χώρα θα επιστρέψει στις αγορές πλήρως με την λήξη του τρέχοντος προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018.

Όταν ερωτήθηκε για το brain drain και το πώς η ελληνική κυβέρνηση έχει σκοπό να το καταπολεμήσει, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής έκανε λόγο για επαρκή χρηματοδότηση των start up εταιρειών, ώστε οι άνθρωποι να είναι σε θέση να

επιστρέψουν στη χώρα και να ανοίξουν τις δικές τους επιχειρήσεις.

«Σαφώς υπάρχει το θέμα του ευρύτερου μακροοικονομικοί περιβάλλοντος», υπογράμμισε ο Νίκος Παππάς, «ωστόσο τολμώ να πω πως όταν οι πολιτικές μας ξεκίνησαν να εφαρμόζονται το 2015 η ανεργία διαμορφωνόταν στο 27%, ενώ τώρα είμαστε λίγο πάνω από το 21% και φαίνεται από την παρούσα δυναμική ότι η ανεργία θα μειωθεί περαιτέρω τους προσεχείς μήνες».

Ακόμα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής αναφέρθηκε και στις σχέσεις με τις ΗΠΑ, οι οποίες θα είναι η τιμώμενη χώρα της ΔΕΘ το επόμενο έτος, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι σχέσεις των δύο χωρών, με επίκεντρο τις επιχειρήσεις και τις επενδύσεις, θα ενδυναμωθούν.

Φεύγοντας από τις εγκαταστάσεις του CNN στην Ουάσινγκτον, μετά τη συνέντευξη στην εκπομπή Quest Means Business. pic.twitter.com/GH5C9ku4sf

— Νίκος Παππάς (@nikospappas16) 14 Σεπτεμβρίου 2017

Keywords
Τυχαία Θέματα