Η υποδοχή Μητσοτάκη από την Άγκελα Μέρκελ (video)

Ο έλληνας πρωθυπουργός έγινε δεκτός με την προβλεπόμενη για αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που επισκέπτονται για πρώτη φορά το Βερολίνο, απόδοση τιμώνΑκολούθως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Άγκελα Μέρκελ μπήκαν στην καγκελαρία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στην καγκελαρία στο Βερολίνο, όπου τον υποδέχτηκε η Άγκελα Μέρκελ. Μετά την παρουσίαση των δύο αντιπροσωπειών, αποδόθηκαν οι καθιερωμένες στρατιωτικές τιμές. Ακολούθως ο έλληνας πρωθυπουργός και η Άγκελα

Μέρκελ μπήκαν στην καγκελαρία για να μιλήσουν για όλα τα θέματα που έχουν στην ατζέντα τους.

Με την προβλεπόμενη για αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που επισκέπτονται για πρώτη φορά το Βερολίνο, απόδοση τιμών, έγινε δεκτός, λοιπόν, στο Βερολίνο, ο έλληνας πρωθυπουργός.

Η κυρία Μέρκελ υποδέχθηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη μπροστά από την είσοδο της Καγκελαρίας, περπάτησαν στο κόκκινο χαλί και χαιρέτισαν μαζί τα μέλη των δύο κυβερνήσεων που θα συμμετάσχουν στις συζητήσεις. Στη συνέχεια αποδόθηκαν οι στρατιωτικές τιμές και ακολούθως επιθεώρησαν το στρατιωτικό άγημα.

Η συνάντηση άρχισε στις 12:10 (τ.ω.), αναμένεται να διαρκέσει περίπου μία ώρα και θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο ηγετών στον Τύπο.

Υπενθυμίζεται ότι στις επαφές τους δεν θα τεθεί ζήτημα μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, όπως είχε ξεκαθαρίσει η γερμανική πλευρά. Ο κ. Μητσοτάκης… έχει στις αποσκευές του το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο που συζητήθηκε στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο, αλλά και τις αλλαγές στην φορολογία που ήλθαν νωρίτερα.

Στόχος του πρωθυπουργού είναι η προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων και η παρουσίαση του μεταρρυθμιστικού σχεδίου για την χώρα καθώς και η συζήτηση με την Άγκελα Μέρκελ των μεγάλων αναπτυξιακών δράσεων για την Ελλάδα της επόμενης δεκαετίας (2020-2030) οι οποίες θα εκτείνονται, μεταξύ άλλων, στους τομείς του περιβάλλοντος και της ενέργειας. Δεν είναι δίχως σημασία ότι η κυβέρνηση παρουσίασε την Τετάρτη (28/08) το σχέδιό της για την «σωτηρία της ΔΕΗ»…

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές «πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στο Βερολίνο μετά τη δεκαετή κρίση που αντιμετώπισε η χώρα μας. Και γι’ αυτό ο κ. Μητσοτάκης δεν ταξιδεύει στην γερμανική πρωτεύουσα για να θέσει θέματα που μπορούν να λυθούν με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το Eurogroup, αλλά για να συζητήσει με τη γερμανίδα Καγκελάριο τα ζητήματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης, όπως η ασφάλεια και η συνεργασία στη νοτιοανατολική Ευρώπη και ασφαλώς ο ρόλος μιας ισχυρής Ελλάδας στη γειτονιά μας και στην ΕΕ».

Στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός συνοδεύεται από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιώργο Κουμουτσάκο που είναι υπεύθυνος για το μεταναστευτικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα