Η Σάκκαρη με… άλμα 18 θέσεων ανέβηκε 31η στον κόσμο – Ηττήθηκε στον τελικό του τουρνουά του Σαν Χοσέ (εικόνες – video)

Άλμα 18 θέσεων πραγματοποίησε η Μαρία Σάκκαρη, που βρίσκεται πλέον στο Νο 31 (από Νο 49) της παγκόσμιας κατάταξης που διατηρεί η WTA, με 1.455 βαθμούς. Η κορυφαία ελληνίδα τενίστρια έπαιξε στον πρώτο τελικό της καριέρας της σε τουρνουά WTA και συγκεκριμένα στο Silicon Valley Classic που διεξήχθη στο Σαν Χοσέ, αλλά ηττήθηκε.
Την ίδια ώρα, στην θέση 27 από 32ος, σκαρφάλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην παγκόσμια κατάταξη

της ATP. Ο 19χρονος πρωταθλητής του τένις, συγκεντρώνει 1.534 βαθμούς, στην κατάταξη που στην κορυφή της στέκεται βρίσκεται πάντα ο Ράφα Ναδάλ με 9.310 βαθμούς.

Στους άνδρες, πίσω από τον Ισπανό πρωταθλητή, βρίσκεται ο Ελβετός, Ρότζερ Φέντερερ με 7.080 βαθμούς, ενώ το «βάθρο» συμπληρώνει ο Γερμανός, Αλεξάντερ Ζβέρεφ με 5.655 βαθμούς. Αμετάβλητη και η τέταρτη θέση με τον Αργεντινό Ντελ Πότρο (5,455). Όσον αφορά στον Νικ Κύργιο, παρέμεινε στο Νο 17, ενώ ο Μάρκος Παγδατής υποχώρησε 93ος θέση.

Στις γυναίκες, η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου υποχώρησε κατά μία θέση και με 313 βαθμούς βρίσκεται στο Νο 181. Στην κορυφή παρέμεινε για ακόμη μία εβδομάδα η Σιμόνα Χάλεπ από την Ρουμανία, ενώ η πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης, που παρέμεινε αμετάβλητη.

Οι πρώτες δεκάδες της παγκόσμιας κατάταξης σε γυναίκες και άνδρες έχουν ως εξής:

1. Σιμόνα Χάλεπ (Ρουμανία) 7.511 βαθμοί
2. Καρολίν Βοζνιάκι (Δανία) 6.660
3. Σλόαν Στέφενς (ΗΠΑ) 5.492
4. Αντζελίκ Κέρμπερ (Γερμανία) 5.305
5. Ελίνα Σβιτολίνα (Ουκρανία) 5.020
6. Καρολίν Γκαρσιά (Γαλλία) 4.680
7. Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα (Ισπανία) 4.535
8. Πέτρα Κβίτοβα (Τσεχία) 4.505
9. Καρολίνα Πλίσκοβα (Τσεχία) 4.485
10. Τζούλια Γκέργκες (Γερμανία) 3.900

31. Μαρία Σάκκαρη (ΕΛΛΑΔΑ) 1.455

1. Ράφαελ Ναδάλ (Ισπανία) 9.310 βαθμοί
2. Ρότζερ Φέντερερ (Ελβετία) 7.080
3. Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Γερμανία) 5.655
4. Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο (Αργεντινή) 5.395
5. Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (Βουλγαρία) 4.610
6. Κέβιν Άντερσον (Νότια Αφρική) 4.355
7. Μάριν Τσίλιτς (Κροατία) 3.905
8. Ντόμινικ Τιμ (Αυστρία) 3.665
9. Τζον Ίσνερ (ΗΠΑ) 3.490
10. Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία) 3.355

27. Στέφανος Τσιτσιπάς (ΕΛΛΑΔΑ) 1.534

This week’s podcast: Stefanos Tsitsipas—who reached the semis at the Citi Open—talks about his rapid rise in the rankings, winning majors and more https://t.co/JnQ4kqBBwy

— SI Tennis (@SI_Tennis) 6 Αυγούστου 2018

Όπως είπαμε, η Μαρία Σάκκαρη έχασε στον πρώτο τελικό της καριέρας της σε τουρνουά WTA και συγκεκριμένα στο Silicon Valley Classic που διεξήχθη στο Σαν Χοσέ. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, σε κανένα σημείο του αγώνα δεν κατάφερε να προβληματίσει την Ρουμάνα Μιχαέλα Μπουζαρνέσκου, από την οποία γνώρισε την ήττα με 6/1, 6/0 σε μία ώρα και 15 λεπτά. Έτσι δεν κατάφερε να χαρίσει στο ελληνικό γυναικείο τένις έναν ακόμη τίτλο σε τουρνουά WTA, μετά από αυτόν που είχε πάρει η Λένα Δανιηλίδου το 2008 στην Αυστραλία.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα και απευθυνόμενη προς τον προπονητή της, Τομ Χιλ, η Σάκκαρη δείχνει να μην πιστεύει τι συμβαίνει, λέγοντας μάλιστα ότι νιώθει ντροπιασμένη που δίνει δώρα στην αντίπαλό της, στον πρώτο μάλιστα τελικό WTA της καριέρας της. Κατά τη διάρκεια της απονομής πάντως κι αφού συνεχάρη την αντίπαλό της, θυμήθηκε τα χρόνια που «μονομαχούσαν» στα τουρνουά Futures.

«Πραγματικά σου αξίζει που βρίσκεσαι εδώ», είπε η Ελληνίδα τενίστρια. Η πορεία της στο τουρνουά του Σαν Χοσέ, εκτός από την επιστροφή της στο Top 35 της WTA, θα της αποφέρει και το ποσό των 65.000 ευρώ, που αντιστοιχεί στην φιναλίστ του απλού γυναικών.

.@mariasakkari thanks the @MubadalaSVC crowd following her great week in San Jose! pic.twitter.com/QErFPRFKZ9

WTA (@WTA) 5 Αυγούστου 2018

Σάκκαρη: Πιο έτοιμη στον επόμενο τελικό

«Δεν ήταν εύκολο», είπε στη συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα με τη Ρουμάνα στην Καλιφόρνια η Μαρία Σάκκαρη και συνέχισε: «Ξύπνησα το πρωί και ήμουν ακόμα κουρασμένη από το προηγούμενο παιχνίδι. Ήταν, όμως, έτσι κι αλλιώς πολύ καλή. Εγώ δεν είχα καλή κίνηση, που είναι ένα από τα όπλα μου, οπότε ήταν δύσκολο μετά από δύο μεγάλα παιχνίδια και δύο έντονες ημέρες».

Η κορυφαία ελληνίδα τενίστρια ελπίζει σε καλύτερες μέρες, υπογραμμίζοντας: «Κέρδισα αυτοπεποίθηση και εμπειρία, ήταν μια εξαιρετική εβδομάδα για εμένα. Θα είμαι πιο έτοιμη στον επόμενο τελικό. Νομίζω ότι ήταν πολύ καλά από το ξεκίνημα του αγώνα. Σέρβιρε έξυπνα και μπορούσε να κάνει ό,τι ήθελε. Άρπαξε την ευκαιρία κι εγώ ένιωσα ότι δεν είχα λύσεις».
Η 23χρονη αθλήτρια στρέφει τώρα το βλέμμα της στο Rogers Cup του Μόντρεαλ και στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου κόντρα στη Ρωσίδα Ντάρια Κασάτκινα.

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ κυριάρχησε με 6-2,6-4 του Αλεξ Ντε Μινόρ και υπερασπίστηκε τον τίτλο του στο τουρνουά της Ουάσινγκτον. Ο 21χρονος Γερμανός, που στον ημιτελικό απέκλεισε τον Στέφανο Τσιτσιπά, δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης στον «πρωτάρη» σε τελικούς ATP και αρκετά κουρασμένο νεαρό Αυστραλό.
Τώρα πάει για το Rogers Cup, όπου θα προσπαθήσει επίσης να υπερασπιστεί τον τίτλο του, αλλά αυτή την φορά απέναντι σε πιο ισχυρούς αντιπάλους.

Titelverteidiger #Zverev zieht erneut ins Finale von #Washington ein#Tennis #ATP #Tsitsipas #HF # https://t.co/NOkRnVZHe2 pic.twitter.com/FikkYZlGzU

— Deutsche Tageszeitung (@DeutscheZeitung) 6 Αυγούστου 2018

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα