Η «πολύ ευρωπαϊκή» ατζέντα του Μακρόν και η επίσκεψη στην Ελλάδα

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν πρόκειται να επισκεφθεί την Ελλάδα από τις 7 έως της 8 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με πηγή του Ελυζέ, καθώς αναζητεί να χτίσει το μομέντουμ του στην προσπάθεια εμβάθυνσης της ευρωπαϊκής ένωσης.

Συνεργάτες του Μακρόν αφήνουν να εννοηθεί πως ο Μακρόν θα προωθήσει μια «πολύ ευρωπαϊκή» ατζέντα, μόλις επιστρέψει από τις διακοπές του στη νότια Γαλλία.

Ο γάλλος πρόεδρος θα επισκεφθεί την Αυστρία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία μια εβδομάδα πριν φιλοξενήσει τους ηγέτες της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας στη χώρα του.

Ο Μακρόν ήταν ανάμεσα στους ευρωπαίους ηγέτες που τάχθηκαν υπέρ μιας ελάφρυνσης χρέους για την Ελλάδα, με το σκεπτικό πως μια τέτοια κίνηση θα βοηθήσει στην ταχύτερη ανάκαμψη της χώρας.

Ο ίδιος έχει πιέσει τους περιφερειακούς ομολόγους του να υιοθετήσουν μια πιο φιλόδοξη προσέγγιση σε ζητήματα όπως η συνεργασία για την ευρωπαϊκή άμυνα και η φορολογική εναρμόνιση, ενώ έχει ήδη πάρει θέση υπέρ των αλλαγών σε κάποιες ευρωπαϊκές συνθήκες, οι οποίες, όπως έχει δηλώσει, δεν θα πρέπει να θεωρούνται ταμπού.

(Reuters)

Keywords
Τυχαία Θέματα