Η οικονομική πορεία οδηγεί τη χώρα εκτός μνημονίων, είπε ο Τζανακόπουλος (video)

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ υπογράμμισε πως η κυβέρνηση έχει ενιαία φωνή που εκφράζεται από τον πρωθυπουργό ενώ παράλληλα απέκλεισε τα σενάρια νέων μέτρων.

«Η κυβέρνηση έχει ενιαία φωνή η οποία εκφράζεται από τον πρωθυπουργό και όλοι τοποθετούμαστε με τον ίδιο τρόπο» είπε χαρακτηριστικά απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και τη στάση της κυβέρνησης, ο ίδιος από την

πλευρά του έκκληση να μην πολιτικοποιηθεί το γεγονός.

Δείτε επίσης: Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Στο «μικροσκόπιο» των αρχών παλαιότερες υποθέσεις του (εικόνες)

Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε την ανοδική πορεία της χώρα σε οικονομικό επίπεδο αναφερόμενος στην επικείμενη έξοδο από τα μνημόνια και ταυτόχρονα τόνισε την αναβαθμισμένη γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας.

Ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε πως ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον κ. Τόσκα και έχει δώσει εντολή για την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

Δείτε επίσης: Άμεση διαλεύκανση της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου, ζήτησε ο Τσίπρας από τον Τόσκα

«Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να προεξοφλήσω τα συμπεράσματα των αρχών» είπε και προσέθεσε ότι δεν θα πρέπει να αναζητηθεί πολιτική υπεραξία από ένα τραγικό γεγονός. «Συστήνω ηπιότητα και ψυχραιμία και αναμονή της επίσημης ενημέρωσης από την ΕΛΑΣ», είπε μεταξύ άλλων, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να μην υπάρξουν πολιτικές διαιρέσεις στη σκιά ενός τραγικού γεγονότος.

Μιλώντας για το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Ουάσινγκτον, εξήρε τις επικείμενες επενδύσεις καθώς όπως λέει οι επενδυτές αντιλαμβάνονται την Ελλάδα ως ευκαιρία και ταυτόχρονα ως πόλο σταθερότητας στην περιοχή.

Δείτε επίσης: «Κλείδωσε» για τις 17 Οκτωβρίου η συνάντηση Τσίπρα – Τραμπ στον Λευκό Οίκο

«Έρχεται σε συνέχεια σειράς διεθνών επαφών του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης -τα τελευταία δυο χρόνια- καθώς έχει αναβαθμιστεί η χώρα».

Η συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ γίνεται στο πλαίσιο διμερών επαφών και συναντήσεων με ηγέτες που αντιλαμβάνονται ότι η έξοδος της Ελλάδας από την επιτροπεία δημιουργεί τις προϋποθέσεις να προχωρήσουν μεγάλες και πολύ μεγάλες επενδύσεις, ενώ ταυτόχρονα αντιλαμβάνονται και τον γεωπολιτικό ρόλο της χώρας, όπως υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Πρόσθεσε δε πως η χώρα μας εγγυάται τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πτήση του πρωθυπουργού με F16, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε πως ισχύουν όσα δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό της Πολεμικής Αεροπορίας γνωρίζοντας ότι οι πιλότοι μας διακινδυνεύουν τη ζωή τους πάνω στο καθήκον.

Δείτε επίσης: «Πετάει ο Τσίπρας;» – Βόλτα με F16 στο βόρειο Αιγαίο (video)

«Δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς τους γείτονες που δεν συμβάλουν στην εμπέδωση καλής γειτονιάς, ωστόσο εμείς με τους φίλους και γείτονες Τούρκους προσπαθούμε να είμαστε σε διπλωματικό διάλογο και επαφή», είπε απαντώντας στο ερώτημα αν η πτήση του πρωθυπουργού ήταν ένα μήνυμα προς την Τουρκία.

Ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε πως εδώ και δυο χρόνια στην ελληνική οικονομία έχουν εισρεύσει περισσότερα από δυο δισεκατομμύρια σε επενδύσεις, ενώ το 2017, μετά από δέκα χρόνια, πραγματοποιήθηκε η πρώτη βιομηχανική επένδυση. Επίσης, όπως τόνισε, έχουν προχωρήσει παρά πολύ και οι μεταρρυθμίσεις αναφορικά με τη μείωση της γραφειοκρατίας.

Σχετικά με το Ελληνικό, ανέφερε κατηγορηματικά πως βρισκόμαστε εντός χρονοδιαγράμματος, υπενθυμίζοντας πως ο επενδυτής καθυστέρησε να καταθέσει την περιβαλλοντική μελέτη. Ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε πως μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έγιναν πολύ δύσκολες διοικητικές ενέργειες. Συμπλήρωσε πως με βάση τη σύμβαση δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην ξεκινήσει η επένδυση, καθώς ελληνικό Δημόσιο έχει κάνει όλα όσα του αναλογούσαν. Εκτίμησε πως μέχρι το καλοκαίρι του 2018 οι μετοχές του Δημοσίου θα μεταβιβαστούν στην εταιρεία Λάμδα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας διάφορα ΜΜΕ που όπως είπε χαρακτηριστικά «προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα» σχετικά με το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, είπε πως η απάντηση ήρθε χθες από την κ. Λαγκάρντ, η οποία ανέφερε, πως δεν ζητούν νέα μέτρα από την Ελλάδα.

Δείτε επίσης: «Δεν ζητάμε νέα μέτρα από την Ελλάδα», ξεκαθαρίζει το ΔΝΤ

«Χωρίς να υπάρχει επίσημη ή ανεπίσημη δήλωση από το Ταμείο ορισμένα μέσα επέμεναν στο σενάριο των νέων μέτρων», υπογράμμισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σχολιάζοντας δηκτικά πως το Ταμείο έχει ένα συγκεκριμένο απαισιόδοξο τρόπο να υπολογίζει τα νούμερα και κάθε φορά πέφτει έξω κι «έτσι θα πέσει έξω και για το 2018», τόνισε.

«Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει, πιάνει τους στόχους και φέτος θα διανείμουμε κοινωνικό μέρισμα, υψηλότερο από το περσινό», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Τζανακόπουλος διέψευσε ότι τον Αύγουστο υπήρξε υστέρηση εσόδων, σημειώνοντας πως η διαφορά προέκυπτε από τη μεταφορά της πληρωμής του ΕΝΦΙΑ τον Σεπτέμβριο, χρεώνοντας σκοπιμότητα ή άγνοια, σε όσους επέμεναν για «τρύπα» στα έσοδα.

Δείτε επίσης: Γκάφα ολκής από ΝΔ – «Ανακάλυψε» ανύπαρκτο νομοσχέδιο περί κάνναβης

«Δεν τίθεται θέμα χρήσης κάνναβης όπως το παρουσίασε η ΝΔ, υπάρχει σε εξέλιξη στο υπουργείο Υγείας η εξεργασία ενός σχεδίου για τη χρήση φαρμακευτική κάνναβης για συγκεκριμένες περιπτώσεις ασθενών», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτιθέμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορώντας τη για προσπάθεια διαστρέβλωσης του θέματος και χρέωσε στη ΝΔ προσπάθεια διαστρέβλωσης του θέματος.

«Μετά τη συντριπτική κοινοβουλευτική ήττα που υπέστη ο κ. Μητσοτάκης στο νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου, αντί να προσπαθήσει να διορθώσει την εικόνα της ΝΔ, εξαπέλυσε μια επίθεση χαμηλής πολιτικής ποιότητας ενάντια στην κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης: Πέρασε το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου – «Ναι» και στο άρθρο για την ηλικία των 15

Τέλος ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε πως το νομοσχέδιο για τον αυτοπροσδιορισμό της ταυτότητας φύλου δεν τραυμάτισε τη συγκυβέρνηση, καθώς πέρασε με ευρύτατη πλειοψηφία από τη Βουλή, ενώ για το άρθρο 3 υπογράμμισε ότι το κάθε βουλευτής ψήφισε κατά συνείδηση.

Για το ίδιο θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία κατηγορόντας της για ακροδεξιά ροπή ενώ παράλληλα άφησε αιχμές για τη στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Στον αντίποδα ο ίδιος χαιρέτισε τη στάση του Ποταμιού στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα