Η νεανική επιχειρηματικότητα είναι εδώ: Οι 101 νέοι εφευρέτες παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους

Καινοτόμες ιδέες από φρέσκα μυαλά παρουσιάστηκαν στη φετινή εμπορική έκθεση του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων, όπου βραβεύτηκαν μαθητικές επιχειρήσεις με κοινωνικό χαρακτήρα που παρήγαγαν προϊόντα έτοιμα να βγουν στην αγορά.

Ένα κράνος που συνδέεται με τους οδηγούς μηχανής και «κλειδώνει» τη λειτουργία της αν δεν το φορέσουν στο κεφάλι τους, ένα σύστημα περιήγησης ατόμων με προβλήματα όρασης στα μουσεία που δίνει «φωνή» στα εκθέματα, ένα σύστημα προειδοποίησης των πεζών για το πότε έρχεται αυτοκίνητο σε τυφλά σημεία.

Εκατόν ένας μαθητές και μαθήτριες δούλεψαν για τη δημιουργία

των προϊόντων που βραβεύτηκαν, τα οποία και έδωσαν στην εκπαιδευτική κοινότητά τους έναν ιδιαίτερο σκοπό τους τελευταίους έξι μήνες που εργάζονταν για τη δημιουργία τους.

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα» εκτός των βραβευθέντων, 100 δημόσια και ιδιωτικά λύκεια της χώρας παρουσίασαν τις δικές τους μικρές «επιχειρήσεις»: συσκευασίες προϊόντων της ελληνικής φύσης με βάση τις φιγούρες των ολύμπιων θεών, μπάρες δημητριακών – διατροφικές εκπλήξεις, έξυπνες εφαρμογές για κινητά και οικολογικές συσκευές, μέχρι πρωτότυπα είδη δώρων. Στην έκθεση συμμετείχαν κατά 70% δημόσια σχολεία και κατά 30% ιδιωτικά.

Πηγή: Τα Νέα

Keywords
Τυχαία Θέματα