Η ΝΔ ομολογεί ότι θα απολύσει τους συμβασιούχους – Σφοδρή επίθεση από Μαξίμου

Την ώρα που η ανάλυση της κοινωνικής ατζέντας της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, μετά και τα όσα είπε ο Κώστας Καραγκούνης για το Ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ, το πρωθυπουργικό γραφείο εξαπολύει σφοδρή επίθεση στην Πειραιώς με αφορμή τα όσα είπε ο Κωστής Χατζηδάκης για τους συμβασιούχους του Δημοσίου.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του 24/7 ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ούτε λίγο ούτε πολύ ομολόγησε την πρόθεση

της ΝΔ να απολύσει όλους τους συμβασιούχους του Δημοσίου, επικαλούμενος τη συνταγματική νομιμότητα (η οποία τηρείται και σήμερα χωρίς να έχουν απολυθεί).

«Εσείς δεσμεύεστε ότι δεν θα κινδυνεύσει κανένας στο Δημόσιο με απόλυση. Με τους συμβασιούχους τι θα γίνει;» ρώτησε η δημοσιογράφος Αγγελική Σπανού, με τον κ. Χατζηδάκη να απαντά:

«Σας μίλησα ήδη για αυτούς που είναι επίορκοι. Όσον αφορά στους συμβασιούχους θα εφαρμοστεί η διάταξη του Συντάγματος. Το Σύνταγμα λέει ότι οι συμβασιούχοι είναι συμβασιούχοι. Δε μπορούμε να έχουμε συνεχείς παρατάσεις. Είτε το εφαρμόζουμε το Σύνταγμα είτε το καταργούμε».

Σε σχόλιο της δημοσιογράφου «επομένως θα φύγουν. Γιατί είχαμε και συμβασιούχους σε δικές σας κυβερνήσεις που μονιμοποιήθηκαν» ο κ. Χατζηδάκης αρκέστηκε να πετάξει την καυτή πατάτα στον αρχηγό της ΝΔ, σημειώνοντας πως «έχει κάνει σχετικές δηλώσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αυτές οι δηλώσεις ισχύουν. θα εφαρμοστεί το Σύνταγμα. Ότι λέει το Σύνταγμα».

Η κυνική ομολογία της ΝΔ προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «ο επίδοξος ολετήρας της ΝΔ φαίνεται πως δεν αρκείται στην καταστροφή της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης με την πρόταση για ασφαλιστικό Πινοσέτ προς όφελος των επιχειρηματικών συμφερόντων».

«Σήμερα ο Αντιπρόεδρός της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, ομολόγησε μεταξύ άλλων πως η ΝΔ θα απολύσει όλους τους συμβασιούχους του Δημοσίου. Θέλει η ΝΔ να κρυφτεί και η μανία της δεν την αφήνει» καταλήγουν κυβερνητικοί κύκλοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα