Η μαντινάδα του Πολάκη με «μούσες» Σαμαρά και Άδωνη (video)

Με τον δικό του… κρητικό τρόπο σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης τις ομιλίες τόσο του Αντώνη Σαμαρά, όσο και του Άδωνη Γεωργιάδη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πολάκης, ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή για την υπόθεση Novartis, με μια μαντινάδα, εμπνευσμένη από τα όσα είπαν νωρίτερα στις τοποθετήσεις τους τα δύο προαναφερθέντα εμπλεκόμενα πολιτικά

πρόσωπα.

«Οψάργας το’ δα τ’ όνειρο και εδά μου ξεδειλιένει,
πως με παρέα κάθουμνα άξια και τιμημένη», είπε δηκτικά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας (σ.σ Χθες αργά είδα ένα όνειρο και τώρα μου βγαίνει, πως καθόμουν με παρέα άξια και τιμημένη).

«Θέλει πολύ θράσος να είσαι βουτηγμένος μέχρι το λαιμό στη διαφθορά, να έχεις διακινήσει με τις υπογραφές σου δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και να λες ότι δεν έχεις σχέση με το σκάνδαλο», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του, τόνισε πως «το πρώτο συμπέρασμα από τη συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση Novartis είναι ότι πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα».

«Ο κ. Βενιζέλος και οι προκάτοχοί του έφτιαξαν έναν νόμο που να σας καθαρίζει. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χρεοκοπήσατε τη χώρα και ένα μεγάλο μέρος της χρεοκοπίας οφείλεται στον χώρο της υγείας», ανέφερε ο κ. Πολάκης και χαρακτήρισε ως «εμετικό» τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, επειδή οδηγεί σε παραγραφές.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επιτέθηκε επίσης με δριμύτητα στον Άδωνη Γεωργιάδη, τον οποίο κατηγόρησε ότι ψεύδεται και αναφέρθηκε σε περιπτώσεις τιμολόγησης φαρμάκων της Novartis, κατά τη διάρκεια της υπουργίας του, στις χρηματοδοτήσεις «ανύπαρκτων», όπως είπε, sites μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ και στο Harvard Project.

«Δεν σε κατηγορούν ότι γράφτηκες στο Harvard, αλλά ότι υλοποίησες το Harvard Project και τις επιθυμίες της Novartis», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα