Η μάχη με τη λάσπη συνεχίζεται στη Μάνδρα – Ξεκίνησαν οι κατεδαφίσεις (video)

Φόβοι πως υπάρχουν παγιδευμένοι κάτω από τις λάσπεςΑδιάκοπα συνεχίζονται οι προσπάθειες των συνεργείωνΣυνεχίζονται οι αυτοψίες στη δυτική ΑττικήΣτα 10 εκατ. ευρώ ενδέχεται να φτάσουν οι αποζημιώσεις στη ΜάνδραΤεταμένη η κατάσταση: Η δήμαρχος μιλά για τις μπουνιές στο δημοτικό συμβούλιο

Μάχη με τη “λάσπη” δίνουν κάτοικοι, φορείς και αρχές στη Μάνδρα Αττικής στον απόηχο των φονικών πλημμυρών που έπληξαν την περιοχή.

Δείτε επίσης: Αδιάκοπες προσπάθειες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου – Η τραγική λίστα των θυμάτων

Οι προσπάθειες των συνεργείων είναι ακατάπαυστες ενώ πλέον κατεδαφίζουν

και σπίτια που έχουν κριθεί ακατάλληλα μετά τις αυτοψίες. Σκοπός είναι να μην υπάρξει τραυματισμός από τυχόν κατάρρευση μισογκρεμισμένου κτιρίου.

Την ίδια ώρα, τα συνεργεία δίνουν άνιση μάχη με το χρόνο για να εντοπιστούν νέοι επιζώντες καθώς οι κάτοικοι εκφράζουν φόβους να υπάρχουν και αγνοούμενοι μετανάστες θαμμένοι στις λάσπες οι οποίοι δεν ήταν καταγεγραμμένοι σε μητρώα.

Το πρωί της Τρίτης, εντοπίστηκε αρχικά από υπαλλήλους του Δήμου, ακόμη ένας νεκρός, φτάνοντας έτσι τους 21, στην ίδια περιοχή που βρέθηκαν τα τελευταία τέσσερα θύματα, κάτω από μπάζα και λάσπες, πέριξ του αμαξοστασίου του Δήμου.

Συνεχίζονται οι αυτοψίες

Συνεχίζονται οι αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές από εξειδικευμένα τεχνικά κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και συνολικά οι αυτοψίες στο Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας , στη Δ.Ε της Νέας Περάμου και στην Ελευσίνα έφθασαν τις 1815.

Στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας 1004 από τα 1406 κτίρια που ελέχθησαν έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης. Αναλυτικά πρόκειται για 775 κατοικίες, 107 επαγγελματικούς χώρους, 8 δημόσια κτίρια και 114 αποθήκες – υπόγεια.

Στο Δήμο Μεγαρέων (Δ.Ε. Μεγαρέων) και στη Δ.Ε. Νέας Περάμου, διεξήχθησαν συνολικά 400 αυτοψίες και τα 381 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν, έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης, εκ των οποίων 242 κατοικίες, 36 επαγγελματικοί χώροι, 3 δημόσια κτίρια και 100 αποθήκες – υπόγεια.

Οι αυτοψίες, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Στα 10 εκατ. ευρώ ενδέχεται να φτάσουν οι αποζημιώσεις στη Μάνδρα

Στα 10 εκατομμύρια ευρώ ενδέχεται να φτάσει, συνολικά, το κόστος που θα κληθούν να αποζημιώσουν οι ασφαλιστικές στους πληγέντες της περιοχής της Μάνδρας, για ζημιές του κλάδου ασφάλισης περιουσίας και αυτοκινήτου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τους μεσίτες αντασφάλισης.

Δείτε επίσης: Στα 10 εκατ. ευρώ ενδέχεται να φτάσουν οι αποζημιώσεις στη Μάνδρα

Όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική σελίδα NextDeal, μεγαλύτερη ζημιά, σύμφωνα πάντα με πηγές της ασφαλιστικής αγοράς, φαίνεται να έχουν υποστεί οι εγκαταστάσεις της Johnson & Johnson Hellas, στην οποία όμως η ελληνική ασφαλιστική αγορά έχει σχεδόν μηδενικό μερίδιο καθώς η εταιρία είναι αντασφαλισμένη στο εξωτερικό.

Τεταμένη η κατάσταση στη Μάνδρα

Στο «κόκκινο» εξακολουθεί να βρίσκεται η ένταση στην περιοχή της Μάνδρας, αφού τα επακόλουθα των φονικών καταιγίδων στην περιοχή έχουν μεταφερθεί και στο πολιτικό κομμάτι, με τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου να είναι θυελλώδης και τους συμβούλους να «πιάνονται στα χέρια».

Δείτε επίσης: Η δήμαρχος μιλά για τις μπουνιές στο δημοτικό συμβούλιο

Σήμερα, Τετάρτη, η δήμαρχος της περιοχής, Ιωάννα Κριεκούκη βγήκε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για να μιλήσει για τα επεισόδια που σημειώθηκαν.

Βίντεο: ΑΝΤ1

Keywords
Τυχαία Θέματα