Η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα αντιδράει κατά της ΝΔ: Γιατί μας κάλεσε ο Μητσοτάκης, ας συναντούσε τον Ιερώνυμο

Τις έντονες αντιδράσεις της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας έχει προκαλέσει η απόφαση της ΝΔ να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου, καθώς η απόφαση να καταθέσει τη δική της τροπολογία.

Η Μαρίνα Γαλανού, πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, αντιδράει αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Απορώ γιατί ζήτησε ο ίδιος και ο πρόεδρος της ΝΔ να μας συναντήσει. Μπορούσε να συναντήσει απλά την Επιτροπή αυτή ή ακόμη πιο απλά τον ίδιο τον Ιερώνυμο».

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, περιλαμβάνει:

Τη δυνατότητα αλλαγής ταυτότητας φύλου μόνο μια φορά και μόνο από ενήλικα και μη έγγαμα άτομα και κατόπιν βεβαίωσης του υπεύθυνου του Ειδικού Ιατρείου του Αιγινήτειου Νοσοκομείου, από την οποία να προκύπτει ότι η δήλωση του προσώπου που αιτείται τη διόρθωση είναι ενσυνείδητη.

• Η διόρθωση του καταχωρισμένου φύλου γίνεται με δικαστική απόφαση, η οποία εκδίδεται μετά από δύο (2) αυτοπρόσωπες δηλώσεις του αιτούντος ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου, σε ιδιαίτερο γραφείο χωρίς δημοσιότητα, οι οποίες απέχουν μεταξύ τους τέσσερις (4) μήνες.

• Τη δημιουργία ειδικών δομών, στελεχωμένων με εξειδικευμένο προσωπικό, για την υποστήριξη των ενδιαφερομένων.

Keywords
Τυχαία Θέματα