Η Κολομβία δίνει άσυλο στην πρώην γενική εισαγγελέα της Βενεζουέλας

Η Κολομβία είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει άσυλο στην πρώην γενική εισαγγελέα της Βενεζουέλας, Λουίσα Ορτέγα, εάν το ζητήσει, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, Χουάν Μανουέλ Σάντος.

«Η εισαγγελέας Λουίσα Ορτέγα είναι υπό την προστασία της κολομβιανής κυβέρνησης. Αν ζητήσει άσυλο θα της το δώσουμε», έγραψε ο πρόεδρος Σάντος στο Twitter.

La fiscal Luisa Ortega se encuentra bajo protección del gobierno colombiano. Si pide

asilo se lo otorgaremos.

— Juan Manuel Santos (@JuanManSantos) 21 Αυγούστου 2017

Μετά την αποπομπή της από τη νεοσυσταθείσα Συντακτική Συνέλευση, η Ορτέγα έχει διαφύγει στην Κολομβία και έχει τεθεί «υπό την προστασία» της χώρας.

Συνοδευόμενη από τον σύζυγό της, τον τσαβίστα βουλευτή, Χερμάν Φερέρ, έφτασε την Παρασκευή στην Μπογκοτά, με ιδιωτικό αεροσκάφος από την Αρούμπα της Καραϊβικής.

Οι αρχές της Βενεζουέλας είχαν απαγορεύσει στην Ορτέγα την έξοδο από τη χώρα και είχαν παγώσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς της.

Την Παρασκευή έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter ότι πράκτορες της υπηρεσίας πληροφοριών είχαν ερευνήσει δύο ημέρες νωρίτερα το σπίτι της και ότι ο σύζυγός της κατηγορήθηκε για διαφθορά και ζητήθηκε η σύλληψή του.

Την ίδια ημέρα, ο νέος γενικός εισαγγελέας, Τάρεκ Ουίλιαμ Σάαμπ, ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από τη Συντακτική Συνέλευση να ξεκινήσει τη διαδικασία για να αρθεί η βουλευτική ασυλία του Χερμάν Φερέρ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP)

Keywords
Τυχαία Θέματα