Η Κεφαλογιάννη παραδέχεται ότι δεν στηρίχτηκε ο Πολιτισμός – «Δικαιώνει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ» λέει ο Σκουρολιάκος

Η Όλγα Κεφαλογιάννη παραδέχθηκε σε συνέντευξή της στο ieidiseis.gr και στον δημοσιογράφο Βασίλη Σκουρή ότι η κυβέρνηση δεν βρήκε τους κατάλληλους τρόπους να στηρίξει οργανωμένα τον Πολιτισμό, δικαιώνοντας ουσιαστικά τους αγώνες τους.

Συγκεκριμένα, αφού πρώτα επεσήμανε πως η ίδια δεν βρίσκει «κανένα λόγο για περικοπές μισθών και συντάξεων και φυσικά δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή καμία αλλαγή εις βάρος των εργασιακών σχέσεων για τους εργαζόμενους», η βουλευτής Α΄Αθηνών

και πρώην υπουργός υπογραμμίζει ότι, «η πανδημία σάρωσε τον πολιτισμό».

«Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι στον χώρο αυτόν που έχουν να εργαστούν από τον Φεβρουάριο. Δυστυχώς δεν βρήκαμε τους κατάλληλους τρόπους να τους στηρίξουμε ολοκληρωμένα. Υπήρξαν γραφειοκρατικά προβλήματα, χάσαμε την συναισθηματική επαφή, την εμπιστοσύνη. Πρέπει να τα ξαναβρούμε. Να εμπιστευτούμε τους Έλληνες καλλιτέχνες. Να τους δώσουμε ευκαιρίες», επισημαίνει ερωτώμενη για τα προβλήματα στον πολιτισμό, λίγο αφού τονίσει πως, όσον αφορά στην εφαρμογή των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, προτιμά να μιλάει για «κοινωνική ευθύνη», ενώ για τον τουρισμό αναφέρει πως «τα γεγονότα δεν δικαιολογούσαν καμία αισιοδοξία και δυστυχώς επαληθεύτηκαν».

Επί της παραδοχής για την διαχείριση των ζητημάτων του πολιτισμού, ο Πάνος Σκουρολιάκος, αναπληρωτής τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε:

«Στη χθεσινή της συνέντευξη στον Βασίλη Σκουρή η βουλευτής της Ν.Δ. Όλγα Κεφαλογιάννη σημειώνει ότι «οι καλλιτέχνες είναι εργαζόμενοι και χρειάζονται την έμπρακτη στήριξη της πολιτείας όπως όλοι. Η πανδημία σάρωσε τον Πολιτισμό. Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι στον χώρο αυτό που έχουν να εργαστούν από τον Φεβρουάριο. Δυστυχώς, δεν βρήκαμε τους κατάλληλους τρόπους να τους στηρίξουμε ολοκληρωμένα».

Η κα Κεφαλογιάννη παραδέχεται το αυτονόητο. Και ταυτόχρονα δικαιώνει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία απέναντι στα προβλήματα των ανθρώπων του Πολιτισμού».

Keywords
Τυχαία Θέματα