«Η Γαλατασαράι ανακοινώνει Μήτρογλου» – Σ’ επαφές με τη Νιούκαστλ ο Σάμαρης

Οι ομάδες και εκτός Ελλάδος κάνουν αυτή την περίοδο μεταγραφές και σε πολλά σενάρια μπλέκονται παίκτες από τη χώρα μας, όπως ο Κώστας Μήτρογλου και ο Ανδρέας Σάμαρης. Σύλλογοι αλλάζουν και προπονητές.

Τις επόμενες ημέρες η Γαλατασαράι αναμένεται, λοιπόν, να ανακοινώσει την απόκτηση του Κώστα Μήτρογλου. Αυτό αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, είδηση που αναπαράγεται και στην Γαλλία. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η «Fanatik», έχουν ξεπεραστεί

και τα τελευταία εμπόδια για την συμφωνία.

Galatasaray, Kostas Mitroglou transferinde mutlu sona ulaştı. 1,5 yıllığına kiralanacak olan Yunan santrforun yıllık ücreti 3.5 milyon Euro olacak. (Sport24) pic.twitter.com/SUfKr9DTBb

Fanatik (@fanatikcomtr) 30 Ιανουαρίου 2019

Από την Τρίτη (29/1), τουρκικά ΜΜΕ αποκάλυψαν την επίσημη πρόταση της Γαλατασαράι στην Μαρσέιγ για τον δανεισμό του Κώστα Μήτρογλου. Συγκεκριμένα η «Hurriyet», έγραψε ότι η Γαλατασαράι τον θέλει για τους επόμενους πέντε μήνες, προωθώντας και το ενδεχόμενο δανεισμού για 1,5 χρόνο.

Η Γαλατασαράι θα καλύψει το μηνιαία μισθό του, ύψους 300.000 ευρώ, ενώ στην συμφωνία περιλαμβάνεται και υψηλό μπόνους. Το συμβόλαιό του με την Μαρσέιγ λήγει το 2021, ενώ αυτή τη σεζόν, ο Μήτρογλου έχει αγωνιστεί σε 19 αναμετρήσεις, σημειώνοντας 3 γκολ.

****

Επιμένουν φήμες και δημοσιεύματα στην Αγγλία για πρόταση της Νιούκαστλ για τον Ανδρέα Σάμαρη. Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες η αγγλική ομάδα βρίσκεται στις τελικές διαπραγματεύσεις με την Μπενφίκα για τον έλληνα μέσο, που θέλει να τον αποκτήσει δανεικό έως το τέλος της σεζόν.

Ο τεχνικός της Νιούκαστλ, Ράφα Μπενίτεθ, θέλει να φέρει στη βορειοανατολική Αγγλία τον Σάμαρη, του οποίου το τωρινό συμβόλαιο του με την Μπενφίκα λήγει το καλοκαίρι και υπάρχει οψιόν αγοράς του πρώην άσου του Ολυμπιακού, που ξεπερνάει τα 45 εκατ. ευρώ. Ο 29χρονος διεθνής μέσος, την τρέχουσα σεζόν, έχει παίξει σε μόλις τέσσερις αγώνες της Μπενφίκα (δύο στο πρωτάθλημα και από ένα σε Κύπελλο και League Cup) και συνολικά για 115 λεπτά.

Newcastle United in talks to sign Benfica midfielder Andreas Samaris on loan – Chronicle Live https://t.co/WIM6gqXFVa

Eric The Red (@millerman14) 30 Ιανουαρίου 2019

Στο μεταξύ, η Νιούκαστλ είναι κοντά στην ολοκλήρωση της ακριβότερης μεταγραφής στην ιστορία της. Πρόκειται για τον Μιγκέλ Αλμιρόν, ο οποίος πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και δεν αποκλείεται σήμερα ν’ ανακοινωθεί η απόκτηση του. Το κόστος της μεταγραφής του παραγουανού διεθνή μέσου από την Ατλάντα των ΗΠΑ, φθάνει τα 25 εκατ. ευρώ και ξεπερνά το τωρινό ρεκόρ με την απόκτηση του Μάικλ Οουεν το 2005, αντί 20 εκατ.

****

Μετά από πενήντα μέρες φαίνεται πως η διοίκηση της Βιγιαρεάλ κατάλαβε πως έκανε λάθος με την απόφαση της ν’ απομακρύνει από την τεχνική ηγεσία της τον Χάβι Καγέχα και να προσλάβει στη θέση του, τον Λουίς Γκαρθία Πλάθα. Ο 46χρονος τεχνικός απολύθηκε τη Δευτέρα (29/1) από τον ισπανικό σύλλογο, ο οποίος έχει «κατρακυλήσει» στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας και απειλείται άμεσα με υποβιβασμό.

Ο Γκαρθία πρόλαβε να καθοδηγήσει το «κίτρινο υποβρύχιο» σε έξι ματς πρωταθλήματος, με απολογισμό τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες. Τελικά ο πρόεδρος της Βιγιαρεάλ, Φερνάντο Ρόιγκ, αναγνώρισε το λάθος του και ανακοίνωσε την επιστροφή του Καγέχα, στον πάγκο της, με «εντολή» να σώσει την ομάδα από τον υποβιβασμό.

Στο Κατάρ για Αλ Ντουχαίλ ο Νακαζίμα, με 35 εκατ. ευρώ

Μετά την απόκτηση του Μεντί Μπενατιά από τη Γιουβέντους, η ομάδα του Κατάρ, Αλ Ντουχαϊλ, έκλεισε μια ακόμη μεταγραφή, καθώς συμφώνησε με την πορτογαλική, Πορτιμοένσε, για την απόκτηση του ιάπωνα διεθνή επιθετικού, Σόγια Νακαζίμα, αντί 35 εκατ. ευρώ.

Ο διεθνής άσος έχει εντυπωσιάσει τους τελευταίους 18 μήνες, που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Πορτογαλίας, καθώς σε 33 συνολικά εμφανίσεις είχε στο ενεργητικό του 15 γκολ και 18 ασίστ.

https://t.co/U055ot9Pxw

Per Sponichi è tutto fatto, anche le visite, a breve sarà annunciato il passaggio di Shoya Nakajima al Al Duhail club dove già è andato Benatia @DaniloServadei @_alex91_

— Alex Silvestri (@alexcobra11) 30 Ιανουαρίου 2019

Νέο συμβόλαιο ο Αρναούτοβιτς με Γουέστ Χαμ

Ο τεχνικός της Γουέστ Χαμ, Μανουέλ Πελεγκρίνι, είχε δηλώσε πως θα αποφασίσει ο ίδιος για το μέλλον του Μάρκο Αρναούτοβιτς, μετά το ενδιαφέρον που δείχνει για την απόκτησή του ο κινεζικός σύλλογος, Σανγκάη SIPG.

Τα βρετανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο πρωταθλητής της Κίνας προσφέρει 45 εκατ. δολάρια για τον Αυστριακό επιθετικό, ο οποίος εφέτος έχει σημειώσει οκτώ τέρματα σε 17 αγώνες της Γουέστ Χαμ. Τελικά ο Αρναούτοβιτς υποχώρησε και δέχθηκε την απόφαση διοίκησης και προπονητή να παραμείνει στην ομάδα και μάλιστα υπέγραψε την ανανέωση του συμβολαίου του έως το καλοκαίρι του 2022.

Wolves take West Ham apart in miserable return for Marko Arnautovic https://t.co/mheRYZsikf

— Steve Richard Spence (@SteveRSpence) 30 Ιανουαρίου 2019

Έδωσε δανεικό στη Ρεμς τον Μπάμπα Ραχμάν η Τσέλσι

Η Τσέλσι παραχώρησε δανεικό στη Ρεμς τον Αμπντούλ Μπάμπα Ραχμάν, για έξι μήνες, χωρίς να υπάρχει «οψιόν» εξαγοράς του το προσεχές καλοκαίρι. Ο 24χρονος Γκανέζος αριστερός εξτρέμ αγωνίστηκε τα τελευταία δυόμισι χρόνια, και πάλι ως δανεικός από την ομάδα του Λονδίνου, στο γερμανικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Σάλκε και τώρα θα αγωνιστεί με τα χρώματα της Ρεμς έως το τέλος της σεζόν και το καλοκαίρι θα ενταχθεί ξανά στο δυναμικό των «μπλε».

Eh oui, Baba est cool ! #Mercato #WelcomeBaba #LT pic.twitter.com/VNl1CZ3wCY

— Stade de Reims (@StadeDeReims) 29 Ιανουαρίου 2019

Ζιρού «είπε όχι» σε σούπερ πρόταση από Κίνα

Αρκετοί είναι οι ευρωπαίοι ποδοσφαιριστές που δεν μπορούν να αντισταθούν στα… κινεζικά εκατομμύρια και αποφασίζουν να συνεχίσουν την καριέρα τους στο υπό ανάπτυξη ασιατικό ποδόσφαιρο.

Ο Ολιβιέ Ζιρού, δεν είναι ένας από αυτούς. Ο Γάλλος επιθετικός της Τσέλσι, δεν έχει μεγάλο χρόνο συμμετοχής στους Λονδρέζους, καθώς μετρά 15 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, εκ των οποίων μόλις πέντε ως βασικός. Επιπλέον, η άφιξη του Γκονσάλο Ιγκουαΐν, αναμένεται να περιορίσει ακόμη περισσότερο τα αγωνιστικά λεπτά του έμπειρου παγκόσμιου πρωταθλητή.

Oliver Giroud rejects China transfer as Lyon ponder move |@NeilMcLeman https://t.co/ufBQhy3PqJ pic.twitter.com/lAZVr4RChL

Mirror Football (@MirrorFootball) 30 Ιανουαρίου 2019

Παρ΄ όλα αυτά, ο Ζιρού απέρριψε πρόταση πολυετούς συμβολαίου από την Νταλιάν Γιφάνγκ, η διοίκηση της οποίας του πρόσφερε περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση. Ο Ζιρού, που τα τελευταία 6,5 χρόνια, διαμένει μόνιμα στην Αγγλία, θέλει να συνεχίσει την καριέρα του σ΄ ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, έτσι ώστε να παραμείνει στις επιλογές του Ντιντιέ Ντεσάμπ για την εθνικής Γαλλίας.

Η Χάντερσφιλντ ανακοίνωσε την απόκτηση του Γκραντ

Η Χάντερσφιλντ ενίσχυσε την επιθετική γραμμή της με την απόκτηση του Κάρλαν Γκραντ από την Τσάρλτον. Ο 21χρονος επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για τα επόμενα τριάμισι χρόνια. Το κόστος της μεταγραφής άγγιξε τα τρία εκατ. ευρώ.

Ο Γκραντ τη φετινή σεζόν, στο πρωτάθλημα της γ’ κατηγορίας, πέτυχε 14 γκολ με τη φανέλα της Τσάρλτον. Ο Γκραντ είναι, μάλιστα, στη διάθεση της νέας του ομάδας για το σαββατιάτικο ματς στο Λονδίνο κόντρα στην Τσέλσι.

Ο Σάντρο Βάγκνερ στην Κίνα για την Τιαγίν Τέντα

Η Μπάγερν Μονάχου ανακοίνωσε σήμερα την παραχώρηση του Σάντρο Βάγκνερ σε ομάδα της Κίνας. Συγκεκριμένα ο γερμανός, πρώην διεθνής, επιθετικός των Βαυαρών, που δεν είχε χρόνο συμμετοχής στην ομάδα, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Τιανγίν Τέντα. Ο 31χρονος άσος υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα της Κίνας, η οποία δαπάνησε 14 εκατ ευρώ για να αποκτήσει τα δικαιώματα του.

Ένα χρόνο πριν, ο Βάγκνερ εντάχθηκε ξανά στο ρόστερ της Μπάγερν Μονάχου, από τη Χόφενχαϊμ, ενώ είχε αναδειχθεί από τα τμήματα υποδομής των πρωταθλητών Γερμανίας. Ο Βάγκνερ έχει μόλις επτά εμφανίσεις με την Μπάγερν τη φετινή σεζόν, ενώ στην κινεζική ομάδα προπονητής είναι η παλιά δόξα του γερμανικού ποδοσφαίρου, Ούλι Στίλικε.

DONE DEAL: Sandro Wagner has joined @TianjinTeda_FC from @FCBayern #TransferNews #TransferWindow #SandroWagner #Bayern pic.twitter.com/SnTPu2UwuH

— Transfer Centre (@TransferCentreD) 30 Ιανουαρίου 2019

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα