Η φιέστα του Ερντογάν μπροστά στην Αγία Σοφία για την Άλωση (video)

Με ελάχιστο λόγω κορονοϊού πραγματοποιήθηκε η προκλητική φιέστα του Ερντογάν μπροστά στην Αγία Σοφία για τα 567 χρόνια από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Στο πλαίσιο της γιορτής που μεταδόθηκε ζωντανά από την τουρκική τηλεόραση πραγματοποιήθηκε ανάγνωση αποσπασμάτων από το Κοράνι μέσα στην Αγία Σοφία, ενώ για πρώτη φορά φέτος οι εκδηλώσεις έλαβαν χώρα έξω από τον ναό.

Έξω από τον χώρο του Μουσείου της Αγίας Σοφίας είχε στηθεί από την κρατική τηλεόραση της Τουρκίας (ΤRT) ένα ομοίωμα τείχους,

ώστε να γίνει ένα τηλεοπτικό σόου αναπαράστασης της 29ης Μαΐου του 1453. Ο τούρκος πρόεδρος έστειλε μήνυμα που μεταδόθηκε μέσω οθόνης.

Οι εκδηλώσεις είχαν ξεκινήσει από το πρωί όταν σκάφη με την τουρκική σημαία και εικόνες του σουλτάνου Μωάμεθ Β’ διέσχισαν τα Στενά του Βοσπόρου απευθύνοντας χαιρετισμό στον τούρκο πρόεδρο μπροστά από την κατοικία του.

Tarihin en muhteşem zaferlerinden biri olan, bir çağ kapatıp bir başka çağ açan İstanbul’un Fethi’nin 567. yıl dönümünü tebrik ediyorum.

Fatih Sultan Mehmed Han başta olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm kahramanlarımızı rahmetle, hürmetle yâd ediyorum. pic.twitter.com/vBu0vOE0Gq

Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) May 29, 2020

Υπενθυμίζεται ότι το προσκύνημα και την ανάγνωση της προσευχής στην Αγία Σοφία προανήγγειλε χθες ο τούρκος πρόεδρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα