Η Επιτροπή Ανταγωνισμού επιστρέφει στον… Μητσοτάκη

Τι κι αν το «ξήλωμα» της Βασιλικής Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού έγινε θέμα ακόμα και σε ξένα ΜΜΕ για το γεγονός ότι έρχεται σε αντίθεση με ευρωπαϊκή οδηγία, αυτό δεν φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην προσπάθειά του να ανακτήσει τον έλεγχό της.

Άλλωστε, το ιστορικό σχετικά με τα πρόσωπα που πέρασαν από την Επιτροπή Ανταγωνισμού λέει από μόνο του πολλά.

Για παράδειγμα, πριν από τη Βασιλική Θάνου, πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού ήταν ο Δημήτρης Κυριτσάκης.

Έκανε δύο θητείες και παρέμεινε στη θέση 10 ολόκληρα χρόνια. Ο κ. Κυριτσάκης ορίστηκε πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού το 2009 με πρόταση του τότε υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη. Ήταν κι αυτός δικαστικός λειτουργός (έφτασε μέχρι την αντιπροεδρία του Αρείου Πάγου) και τότε είχε μόλις συνταξιοδοτηθεί. Η θητεία του ανανεώθηκε το 2014, πάλι με πρόταση του κ. Χατζηδάκη.

Μάλιστα, ο κ. Κυριτσάκης ήταν γνωστός για τις σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη, όπως τουλάχιστον ανέφερε ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος» το 2009.

Επίσης, ο σημερινός υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, επί των ημερών Κυριτσάκη, ήταν νομικός σύμβουλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού για έξι χρόνια.

Σύμφωνα μάλιστα με σημερινό ρεπορτάζ του documentonews.gr, η δικηγορική εταιρεία Αθανασίου-Γεραπετρίτη, εταιρεία στην οποία ο κ. Γεραπετρίτης είναι βασικός συνεταίρος, είχε από το 2011 έως το 2018, 163 εντάλματα και αποφάσεις αμοιβής από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Και τέλος έχουμε και την περίπτωση του Γιώργου Μυλωνάκη, ο οποίος υπήρξε διευθυντής του γραφείου του Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ενώ όταν ο κ. Μητσοτάκης ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ανέλαβε σύμβουλός του.

(Με πληροφορίες από efsyn.gr και documentonews.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα