Η Ένωση διαιτητών της Euroleague κατά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου – Επίσημη καταγγελία Ολυμπιακού

Η Ένωση διαιτητών της Euroleague παίρνει θέση για τα όσα ισχυρίστηκε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στο πρόσφατο ντέρμπι ΠαναθηναϊκόςΟλυμπιακός στο OAKA. Ο ιδιοκτήτης της «πράσινης» ΚΑΕ έκανε λόγο για απόπειρα

δωροδοκίας από πλευράς «ερυθρολεύκων» προς τους δύο διαιτητές της αναμέτρησης. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός κατέθεσε επίσημη καταγγελία στον αθλητικό δικαστή της Euroleague για τον ιδιοκτήτη του «τριφυλλιού», κάνοντας λόγο για συκοφαντίες εναντίον του συλλόγου.

Η Ένωση δεν έχασε χρόνο και εξέφρασε την άρνηση των κατηγοριών, ενώ έκανε λόγο για λύση μέσω νομικών ενεργειών, αν χρειαστεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ένωσης διαιτητών της Euroleague:

«Η Ένωση διαιτητών της Ευρωλίγκας (UEBO) εκφράζει την απόλυτη απόρριψή της έναντι των κατηγοριών που διατυπώθηκαν από τον ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού κύριο Γιαννακόπουλο για δύο από τα μέλη μας. Γι’ αυτό ζητάμε να αποδειχθεί η ακρίβεια αυτών των κατηγοριών και σε κάθε περίπτωση διατηρούμε το δικαίωμα να προσφύγουμε σε νομικές ενέργειας προκειμένου να προστατεύσουμε την ακεραιότητα, την διαφάνεια και τον επαγγελματισμό των μελών μας.

Δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία ψευδή κατηγορία από κανέναν εκπρόσωπο καμίας ομάδας, γιατί, σύμφωνα με τη γνώμα μας, έχουν γίνει με σκοπό την χειραγώγηση της δουλειάς των διαιτητών και συνεχίζοντας με αναπόδεικτες κατηγορίες να κάνουν τις αποφάσεις τους ακόμα πιο δύσκολες, κάτι που μπορεί να επηρεάσει την διοργάνωση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ολυμπιακού:

«Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατέθεσε επίσημη καταγγελία στον αθλητικό δικαστή της Ευρωλίγκας για την επίσημη τοποθέτηση της ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με την οποία συκοφάντησαν τον Ολυμπιακό για χρηματισμό των διαιτητών Πατέρνικο και Ζαμόσκι στο παιχνίδι της 6 αγωνιστικής της Ευρωλίγκας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό».

Θυμίζουμε πως ήδη οι «ερυθρόλευκοι» έχει ήδη γνωστοποιήσει την πρόθεσή τους να κινηθεί νομικά, ζητώντας την αποβολή του Παναθηναϊκού και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από την Euroleague. Η διοργανώτρια αρχή έχει ανοίξει πειθαρχική έρευνα για τα όσα γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα από τους διαιτητές του ΟΑΚΑ.

Να σημειώσουμε ότι πως στον Παναθηναϊκό εκφράζουν διαφορετική γνώμη για όσα πραγματικά ειπώθηκαν στο ημίχρονο του αγώνα, κάνοντας λόγο για κακή μετάφραση, ενώ παράλληλα διαψεύδουν πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε για στοίχημα. Αντίθετα, οι κύκλοι της «πράσινης» ΚΑΕ τονίζουν πως ο ιδιοκτήτης του συλλόγου ανέφερε τα εξής: «Ξέρουμε ότι από τον Ολυμπιακό έχουν τάξει 20 χιλιάδες στον Ιταλό και στον Πολωνό. Μόνο ο Ισπανός είναι καθαρός. Θα τα πω όλα στον Μπερτομέου και στον Στόουκς. Γνωρίζουμε ότι έφυγε ο Λιβιεράτος (σ.σ παλιός Γενικός Διευθυντής του Ολυμπιακού) αλλά γνωρίζουμε ποιος είναι ο αντικαταστάτης του γι΄αυτές τις δουλειές».

Keywords
Τυχαία Θέματα