Απεγκλωβίστηκαν τα πρώτα παιδιά στην Ταϊλάνδη – Τη Δευτέρα η νέα επιχείρηση

Απεγκλωβίστηκαν τα πρώτα παιδιά από τη σπηλιά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείοΤα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία λένε πως κατά την πρώτη φάση της επιχείρησης βγήκαν σώα 4 παιδιάΗ επιχείρηση απεγκλωβισμού διακόπτεται για περίπου 10 ώρες και ξεκινά εκ νέου το πρωί της ΔευτέραςΗ μακρά διαδρομή στο σκοτάδι, μέχρι να βγουν στο φωςΤο σχέδιο διάσωσης και οι ειδικοί που έχουν μεταβεί στην Ταϊλάνδη για να είναι στο πλευρό παιδιών και διασωστών

Η επικίνδυνη επιχείρηση διάσωσης των δώδεκα παιδιών και του προπονητή τους που έχουν αποκλειστεί εδώ και 15 ημέρες σε ένα πλημμυρισμένο δίκτυο σπηλαίων στην Ταϊλάνδη

βρίσκεται σε εξέλιξη επί πολλές ώρες από το πρωί της Κυριακής και τα πρώτα παιδιά έχουν ήδη απεγκλωβιστεί.

Τέσσερα παιδιά απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια από το πλημμυρισμένο σπήλαιο της Ταϊλάνδης, πολύ νωρίτερα μάλιστα από το προβλεπόμενο και έχουν ήδη μεταφερθεί σε νοσοκομείο της γειτονικής πόλης Τσιάνγκ Ράι, σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιχείρησης διάσωσης.

Ο ίδιος είπε ότι το πρώτο παιδί βγήκε από το σπήλαιο στις 17:40 τοπική ώρα και πρόσθεσε ότι οι διασώστες χρειάζονται ”περίπου 10 ώρες” για να προετοιμαστούν για την επόμενη φάση της επιχείρησης και ότι σε αυτήν συμμετέχουν 90 δύτες, 50 ξένοι και 40 Ταϊλανδοί.

Ο επικεφαλής της επιχείρησης διάσωσης δήλωσε ότι “χρησιμοποιήσαμε όλο το οξυγόνο”. Αυτός και η κούραση των δυτών που συμμετέχουν στην επιχείρηση είναι οι λόγοι που αποφασίστηκε η επιχείρηση να διακοπεί για απόψε και να ξεκινήσει ξανά το πρωί της Δευτέρας

Ο απεσταλμένος του BBC στην περιοχή, ο Νταν Τζόνσον, μετέδωσε ότι οι γιατροί εξέτασαν το Σάββατο τα παιδιά και κατέληξαν σε μια λίστα με σειρά προτεραιότητας αποφασίζοντας να βγάλουν έξω πρώτα τα πιο αδύναμα.

Δεκατρείς ιατρικές ομάδες βρίσκονταν έξω από το σπήλαιο, η καθεμία εξοπλισμένη με το δικό της ελικόπτερο και ασθενοφόρο, ένα για καθένα από τα 12 παιδιά και τον προπονητή τους.

Παρακολουθείστε ζωντανά την επιχείρηση διάσωσης

Επιτυχημένη η πρώτη διάσωση

Νωρίτερα, τα πρώτα δύο από την ποδοσφαιρική ομάδα που ήταν εγκλωβισμένα μαζί με τον προπονητή απομακρύνθηκαν με επιτυχία.

«Δύο παιδιά βγήκαν. Προς το παρόν είναι στο υπαίθριο νοσοκομείο που έχει στηθεί κοντά στο σπήλαιο», δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ο Τόσατεπ Μποντόνγκ, μέλος της ομάδας διάσωσης. «Τα εξετάζουμε. Δεν έχουν μεταφερθεί ακόμη στο νοσοκομείο», συμπλήρωσε.

Λίγο αργότερα, το BBC μετέδωσε πλάνα με το πρώτο ασθενοφόρο που αποχώρησε από το σημείο. Τα παιδιά αναμένεται να μεταφερθούν με ελικόπτερο σε νοσοκομείο στο Chiang Rai.

WATCH: BBC footage of ambulance leaving cave site amidst reports first boys from trapped football team have been rescued #thamluangcave #thamluang #ถ้ำหลวง #13ชีวิตติดถ้ำ #13ชีวิตรอดแล้ว #พาหมูป่ากลับบ้าน #ThailandCaveRescue pic.twitter.com/qu441ZuiJH

Howard Johnson (@Howardrjohnson) 8 Ιουλίου 2018

Όπως φαίνεται η πρώτη διάσωση έγινε με τέσσερα παιδιά που το καθένα έφυγε με συνοδευόμενο από δύο δύτες.

A second ambulance has just come out pic.twitter.com/RE25TVNWMs

— Helier Cheung (@HelierCheung) 8 Ιουλίου 2018

Όλα τα μέλη της ομάδας, μόλις απεγκλωβιστούν, θα μεταφερθούν στο κοντινότερο νοσοκομείο όπου και θα παραμείνουν για τουλάχιστον 24 ώρες.

The latest picture from the Thailand cave rescue – the first two boys have now been rescued pic.twitter.com/LJNNZZBOYv

Sky News (@SkyNews) 8 Ιουλίου 2018

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, τα δυο πρώτα παιδιά απεγκλωβίστηκαν νωρίτερα απ’ ό,τι αναμενόταν γιατί η απάντληση υδάτων επέτρεψε να μπορούν να περπατήσουν με μεγαλύτερη ευκολία μέσα στη σπηλιά.

#ถ้ำหลวง 19.00 น. 8 ก.ค.61
รายงานสดจากพื้นที่

รถพยาบาลคันที่ 2 ผ่านไปแล้ว กำลังไปขึ้นฮ.ที่วัดบ้านจ้อง

ลุ้น! ข่าวดี ลิงค์นี้

Keywords
Τυχαία Θέματα