Η Διάσκεψη του Βερολίνου κρίνει το μέλλον της Λιβύης – Οι βασικοί «παίκτες» και «αντίπαλοι» (video)

Στο Βερολίνο είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς γνώμης όπου διεξάγεται η Διάσκεψη για την κρίση της Λιβύης, με στόχο την επίτευξη εκεχειρίας στην χώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές της Λιβύης, δηλαδή Χάφταρ και Σάρατζ βρίσκονται στη γερμανική πρωτεύουσα αλλά θα λάβουν μέρος στις διαβουλεύσεις μόνο αφότου όλοι οι συμμετέχοντες καταλήξουν σε ένα κοινό ανακοινωθέν.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε

την Κυριακή πως ελπίζει ότι η διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη θα μπορέσει να φέρει περαιτέρω πρόοδο και πως οι ειρηνευτικές προσπάθειες της Μόσχας έφεραν τα πρώτα αποτελέσματα.

«Δεν χάνουμε την ελπίδα ότι ο διάλογος θα συνεχισθεί και η σύγκρουση θα επιλυθεί», δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος πριν συναντηθεί με τον τούρκο ομόλογό του στο περιθώριο της διάσκεψης.

Erdogan, Putin meeting ahead of Berlin conference on Libya https://t.co/QqQiyyRdgT pic.twitter.com/PwbZzJ78Ca

— ANADOLU AGENCY (ENG) (@anadoluagency) January 19, 2020

Ο Πούτιν είπε πως η Ρωσία και η Τουρκία έκαναν «ένα πολύ καλό βήμα» όταν κάλεσαν τις λιβυκές παρατάξεις να σταματήσουν τις μάχες και πρόσθεσε πως οι μεγάλες στρατιωτικές ενέργειες έχουν σταματήσει στη Λιβύη.

Το μένος του Ερντογάν για τον Χάφταρ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από την πλευρά του, σημείωσε ότι ο στρατιωτικός διοικητής της ανατολικής Λιβύης Χαλίφα Χάφταρ πρέπει να βάλει τέλος στην επιθετική στάση του ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μια πολιτική διαδικασία στη Λιβύη.

Almanya Ziyareti Öncesi Basın Toplantısı https://t.co/fuEajlJxUZ

Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) January 19, 2020

«Για να εφαρμοσθούν τα άλλα στάδια της πολιτικής διαδικασίας και της λύσης, η επιθετική στάση του Χάφταρ πρέπει να τερματισθεί», δήλωσε ο Ερντογάν σε σχόλιά του που μεταδόθηκαν από την τουρκική τηλεόραση κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον Πούτιν.

Πηγή: Η Διάσκεψη του Βερολίνου κρίνει το μέλλον της Λιβύης – Οι βασικοί «παίκτες» και «αντίπαλοι» (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα