Η Χάλεπ πρώτη φορά στα ημιτελικά του Australian Open – Ιστορική πρόκριση Τσανγκ (εικόνες – video)

Μπορεί να δυσκολεύτηκε στην αρχή, αλλά τελικά η Σιμόνα Χάλεπ, Νο 1 στον κόσμο, επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και στα προημιτελικά του Αυστραλιανού Open, καθώς νίκησε την Καρολίνα Πλίσκοβα, Νο 6 στον κόσμο, με 6-3 και 6-2, μετά από μια ώρα και 25 λεπτά αγώνα.

Θα είναι η πρώτη φορά που η Χάλεπ θα είναι στα ημιτελικά του Grand Slam της Αυστραλίας και θα γίνει η πρώτη Ρουμάνα που θα αγωνιστεί στην ημιτελική φάση του Australian Open.

.@Simona_Halep vs Karolina Pliskova

-0 aces
-4 double faults
-20 winners
-10 unforced errors
-75% returns in play
-5/10 bp won
-3/4 bp saved
-5/8 net points
-76% 1st serve won
-45% 2nd serve won
-av. 1st serve 153 km/h#AusOpen pic.twitter.com/NfRZoCaNuY

— #AusOpen (@AustralianOpen) 24 Ιανουαρίου 2018

Για 6η φορά θα παίξει σε Grand Slam ημιτελικό η Ρουμάνα, η οποία πλέον έχει προκριθεί στα ημιτελικά όλων των μεγάλων τουρνουά.

.@Simona_Halep‘s plans for the evening…

“Chilling, doing nothing. I will be in my room watching tennis. I will watch Roger again. A little bit of treatment. I had already. I will have again. So boring.”#AusOpen pic.twitter.com/YgmHSXzVmr

— #AusOpen (@AustralianOpen) 24 Ιανουαρίου 2018

Στα ημιτελικά του τουρνουά της Μελβούρνης, η ρουμάνα πρωταθλήτρια θα έχει πιο δύσκολο έργο και θα προσπαθήσει να προκριθεί στον πρώτο της τελικό στο Australian Open, απέναντι στη Γερμανίδα Αντζελίκ Κέμπερ.

Ιστορική πρόκριση για τον Τσανγκ

Ο νοτιοκορεάτης πρωταθλητής, Χιόν Τσανγκ, που είχε αποκλείσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς, συνεχίζει την ονειρεμένη πορεία του στο Australian Open, αφού κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά ενός Grand Slam για πρώτη φορά στην καριέρα του.

That moment. Chung’s moment. #AusOpen pic.twitter.com/VVV86qQwuj

— #AusOpen (@AustralianOpen) 24 Ιανουαρίου 2018

Ο 21χρονος τενίστας, Νο 58 στον κόσμο, νίκησε με 6-4, 7-6(5), 6-3 τον Τένις Σάντγκρεν, την άλλη έκπληξη της διοργάνωσης, και έγινε ο πρώτος Νοτιοκορεάτης στην Ιστορία που περνάει σε ημιτελικά μεγάλου τουρνουά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πηγή φωτογραφίας: Twitter/#AusOpen

Keywords
Τυχαία Θέματα