Η Χάλεπ ένα βήμα πριν τον τελικό στο Wuhan Open της Κίνας – Η ξεχωριστή περίπτωσή της

Η Σιμόνα Χάλεπ βρίσκεται ένα βήμα πριν τον τελικό του κινεζικού όπεν, αλλά και ένα βήμα πριν από την κατάκτηση της κορυφής στην παγκόσμια κατάταξη, για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Η 26χρονη Ρουμάνα τενίστρια, νο 2 στον κόσμο αυτή τη στιγμή, νίκησε στα προημιτελικά την Ρωσίδα Ντάρια Καζάτκινα (νο 34) με μεγάλη άνεση 6-2, 6-1.

Στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει το ανερχόμενο «αστέρι» του παγκόσμιου τένις, την 20χρονη Λετονή Γέλενα Οσταπένκο, η οποία έχει «σκαρφαλώσει» στο νο 8 του κόσμου και η οποία στα προημιτελικά νίκησε με 6-4, 6-4 την Ρουμάνα Σοράνα Μιχαέλα Κιρστέα,

νο 44 στον κόσμο.

Η Γκαρμπίνε Μουγκουρούθα, η οποία αμέσως μετά το αμερικανικό όπεν τον περασμένο μήνα, ανέβηκε στο νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, αναγκάστηκε να αποχωρήσει λόγω προβλήματος στο πρώτο ματς του Πεκίνου κι έτσι αυτό άνοιξε τον δρόμο για την Χάλεπ, ώστε να της πάρει την κορυφή.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί, πως η Χάλεπ βρέθηκε σε ανάλογη θέση και στο Ρολάν Γκαρός, όπου πάλι ήταν το νο 2 και στόχευε στο να πάρει την πρωτιά, ωστόσο δεν τα κατάφερε γιατί τη νίκησε στον τελικό η τωρινή αντίπαλός της Οσταπένκο. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί, πως αν η Χάλεπ τα καταφέρει, θα γίνει το Νο 1 χωρίς να έχει κατακτήσει ακόμη έναν Grand Slam τίτλο.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα