Η απόφαση «βόμβα» της FIFA για οριστική απαγόρευση μεταγραφών στον Άρη και το δεδικασμένο

Σε δύσκολη θέση φέρεται να έχει έρθει η ΠΑΕ Άρης, καθώς σύμφωνα με το «sdna.gr», καθώς έγγραφο της FIFA στην ΕΠΟ καθιστά οριστική την απαγόρευση μεταγραφών εφόσον δεν πληρώσει περισσότερο από 1 εκατ. ευρώ. Κάτι για το οποίο είναι ενήμεροι από τον Οκτώβριο οι «κίτρινοι»… «Υπάρχει δεδικασμένο στην υπόθεση του Άρη

με τη FIFA, πιστεύω θα δικαιωθεί», δήλωσε ο δικηγόρος της ομάδας, Αργύρης Λίβας. Η απόφαση της παγκόσμιας ομοσπονδίας κάνει λόγο για απαγόρευση μεταγραφών και στον Ασπρόπυργο, ομάδα που συμμετέχει στη Football League.

Το έγγραφο που έφτασε στην ΕΠΟ από τη FIFA καθιστά «τελική και δεσμευτική» την απαγόρευση μεταγραφών για την ΠΑΕ Άρης, αφού παρήλθε η προθεσμία των 10 ημερών χωρίς να γίνει καμία κίνηση από τους «κίτρινους».

Η «καμπάνα» της παγκόσμιας ομοσπονδίας αφορά σε τέσσερις διαφορετικές υποθέσεις, με το αρχικό ποσό της οφειλής να φτάνει τις 800.000 ευρώ, αλλά με τους τόκους να «τρέχουν» από το 2012, ο Άρης θα κληθεί να πληρώσει περισσότερα από 1 εκατ. ευρώ. Κι αν δεν το κάνει άμεσα, δεν θα έχει δικαίωμα μεταγραφών για την τρέχουσα περίοδο.

Όσο για εκείνους που διεκδίκησαν τα οφειλόμενά τους προχωρώντας σε καταγγελία στη FIFA, είναι οι Κρίστιαν Πορτίγιο, Ντιόγκο Σιστόν και Χαβιερ Ούμπιδες, καθώς επίσης κι ο μάνατζερ του Αργεντινού μεσοεπιθετικού που πλέον αγωνίζεται στον Ατρόμητο.

Σημειώνεται ότι το θέμα δεν «έσκασε» τώρα για την «κίτρινη» ΠΑΕ, αλλά είναι γνωστό εδώ και μήνες. Ήδη από τις αρχές Οκτωβρίου υπήρξαν οχλήσεις από τη FIFA για τις παλιές «πληγές» της ομάδας, ενώ ακολούθησαν και νέες τον Νοέμβριο, αλλά προφανώς θεωρώντας ότι αφορούν την παλιά ΠΑΕ, τις αγνόησαν στον Άρη, για να φτάσουμε τελικά στην απαγόρευση μεταγραφών.

Βεβαίως η εν λόγω απόφαση ανοίγει τον «Ασκό του Αιόλου» και για όλες τις ομάδες που στο παρελθόν διαλύθηκαν και στη συνέχεια επανήλθαν στο προσκήνιο με νέο ΑΦΜ, αφού κατά τη FIFA και ο σημερινός σύλλογος αποτελεί συνέχεια της παλιάς εταιρείας.

Όπως αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς η μεταγραφή του Φιορίν Ντουρμισάι από τον Ολυμπιακό είναι κάτι παραπάνω από… μετέωρη, καθώς για να καταστεί ενεργή θα πρέπει ο Άρης ρυθμίσει μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα μία ιδιαίτερα μεγάλη οφειλή για τα οικονομικά του συλλόγου.

Ως εκ τούτου, ήταν και ορθή η κίνηση των «κιτρίνων» να αποκλείσουν την τελευταία στιγμή τον διεθνή επιθετικό από το παιχνίδι με τη Λάρισα, σε διαφορετική περίπτωση θα κινδύνευαν με βαριές ποινές, αν προχωρούσαν σε καταγγελία οι «βυσσινί».

Λίβας: Υπάρχει δεδικασμένο στην υπόθεση του Άρη με τη FIFA, πιστεύω θα δικαιωθεί

Ο δικηγόρος Αργύρης Λίβας, μίλησε, πάντως, την Τρίτη (14/01) για την απόφαση της FIFA να επιβάλει στον Άρη και στην ομάδα του Ασπρόπυργου τιμωρία απαγόρευσης μεταγραφών. «Υπάρχει δεδικασμένο στην υπόθεση του Άρη με τη FIFA, πιστεύω θα δικαιωθεί», υπογράμμισε…

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης:

«Είμαι εκπρόσωπος του Ασπρόπυργου, που έχει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με τον Άρη, από υπόθεση του ποδοσφαιριστή Μπραντάν και περιμένουμε εμείς, αλλά δεν έχει έρθει ακόμη η επιστολή απάντησης της FIFA, όπως και ο Άρης την απόφαση της FIFA για το εάν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον Ντουρμισάι, Δεν έχει έρθει ακόμη καμία απόφαση, άρα θα πρέπει να περιμένουμε».

Πρόσθεσε πως: «Υπάρχει δεδικασμένο από το 2011 του Μακεδονικού με τον ποδοσφαιριστή Τσίπεφ και με απόφαση της FIFA που αρχικά υποβίβασε τον Μακεδονικό, αλλά με παρέμβαση της ΕΠΟ, δικαιώθηκε η ομάδα και το χρέος πήγε στην παλιά υπό εκκαθάριση, ΠΑΕ. Αφού υπάρχει δεδικασμένο, πιστεύω ότι θα δικαιωθεί και ο Άρης και το χρέος προς τον Σιστόν θα πρέπει να πάει την παλιά ΠΑΕ και σωστά βγήκε το δελτίο από την ΕΠΟ. Για μένα, νομικά δεν θα έχει πρόβλημα ο Άρης και δεν θα κέρδιζε κάτι, εάν έκανε ένσταση ή ο ΠΑΟΚ ή η Ξάνθη που έπαιξαν μαζί του και χρησιμοποιήθηκε ο Ντουρμισάι.

Θα δικαιωνόταν ο Άρης γιατί ακόμη δεν έχει ανακληθεί κανένα δελτίο του παίκτη, άρα μπορεί να παίξει και αύριο με την Ξάνθη. Παραγοντικά όμως, καλά έκανε ο Άρης και δεν τον έβαλε, πρέπει να ξεκαθαρίσει το θέμα και να πιέσει η ΕΠΟ, η οποία κατά το παρελθόν έχει πάρει απόφαση να μεταφερθούν χρέη προς την παλιά ΠΑΕ, άρα πρέπει να πιέσει τη FIFA να αποδεχθεί αυτό το καθεστώς για την Ελλάδα».

ΠΑΕ Άρης: Άγγελε, εμείς δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ…

Ημέρα μνήμης είναι η σημερινή για τον σύλλογο του Άρη, καθώς συμπληρώθηκαν επτά χρόνια από τον θάνατο του νεαρού ποδοσφαιριστή των «κιτρινόμαυρων», Άγγελου Τσιπούρα.

Όταν ο 16χρονος παίκτης άφηνε την τελευταία του πνοή στην αγκαλιά του πατέρα του, όντας προδομένος από την καρδιά του.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΠΑΕ Άρης έστειλε το δικό της μήνυμα, στο οποίο σημείωσε: «Οι άνθρωποι πεθαίνουν μόνο όταν πάψουμε να τους θυμόμαστε… Άγγελε, εμείς δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ…».

Η σχετική δημοσίευση που έκανε ο Άρης:

Οι άνθρωποι πεθαίνουν μόνο όταν πάψουμε να τους θυμόμαστε…
Άγγελε, εμείς δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ… #ARISFC pic.twitter.com/NjsfyO9bBn

ARIS F.C. / ΠΑΕ ΑΡΗΣ (@ARIS__FC) January 14, 2020

Πηγή: sdna.gr

Πηγή: Η απόφαση «βόμβα» της FIFA για οριστική απαγόρευση μεταγραφών στον Άρη και το δεδικασμένο - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα