Η αναβάθμιση της Β. Ελλάδας στις συναντήσεις Τσακαλώτου στη Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις που είχε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, με το προεδρείο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Κρατικού Θεάτρου Β. Ελλάδος (ΚΘΒΕ), Άρη Στυλιανού, τον πρόεδρο της ΕΥΑΘ, Γιάννη Κρεστενίτη, τον πρόεδρο και τη διευθύνουσα σύμβουλο της Εγνατία οδός ΑΕ, Απόστολο Αντωνούδη και Γλυκερία Καλφακάκου, τον πρόεδρο του ΔΣ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, Νικήτα Μυλόπουλο,

την υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά και στελέχη του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια των συναντήσεων ο κ. Τσακαλώτος ενημερώθηκε για τα προβλήματα όχι μόνο της Θεσσαλονίκης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, πρακτικά και λειτουργικά, που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, καθώς και για μακροπρόθεσμα ζητήματα στρατηγικής σημασίας, δίνοντας βαρύτητα στην αναβάθμιση της Βόρειας Ελλάδας σε λειτουργικό και εθνικό επίπεδο.

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Τσακαλώτο, η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά δήλωσε:

«Κατά τη συνάντησή μου με τον υπουργό Οικονομικών, παρουσίασα τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικονομία της Μακεδονίας και της Θράκης, και ειδικότερα τις ανάγκες στους τομείς της πρωτογενούς παραγωγής και της μεταποίησης.

Με τον κ. Τσακαλώτο, ο οποίος είναι άριστος γνώστης των προβλημάτων της Μακεδονίας και της Θράκης, είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση για τις δράσεις ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας που θα ακολουθήσουν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

Θετικός ο Τσακαλώτος σε τακτική αύξηση της επιχορήγησης του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Θετικά αντιμετώπισε ο Τσακαλώτος και το αίτημα του προέδρου του ΔΣ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης για τακτική αύξηση της επιχορήγησης έτσι ώστε να καταφέρει ο μέγιστος μουσικός οργανισμός της πόλης να συνεχίσει εύρυθμα τη λειτουργία του και να υλοποιήσει το καλλιτεχνικό του πρόγραμμα.

«Όπως γνωρίζετε – και γνωρίζει και ο κ. υπουργός, το νέο ΔΣ του ΟΜΜΘ, κάνει μια νέα προσπάθεια εξωστρέφειας, αύξησης των δραστηριοτήτων του Μεγάρου και ενίσχυσης του καλλιτεχνικού προγράμματός του παρότι η κρατική επιχορήγηση είναι εξαιρετικά μειωμένη και οι χορηγίες, δυσεύρετες…», έλεγε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο κ. Μυλόπουλος, υπενθυμίζοντας πως η φετινή επιχορήγηση (όπως κι αυτή του περασμένου έτους) δεν ξεπέρασε το 1,5 εκ. ευρώ, όταν στις «καλές εποχές -από ιδρύσεως του ΜΜΘ προ 17 ετών- άγγιζε τα πέντε εκ. ευρώ ετησίως».

«Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης παραμένει ένας οικονομικά υγιής οργανισμός, με τεράστιες δυσκολίες καθημερινά, αλλά με τα πόδια στη γη και το κεφάλι στα σύννεφα.

Ζητήσαμε από τον κύριο υπουργό να ενισχύσει οικονομικά τις προσπάθειές μας για εξωστρέφεια δράσεων και δυνατότητα υλοποίησης του καλλιτεχνικού μας προγραμματισμού με την ενίσχυση της τακτικής μας επιχορήγησης είτε με τη σύναψη νέας -έκτακτης- προγραμματικής σύμβασης για την εύρυθμη λειτουργία του Μεγάρου Μουσικής», δήλωσε ο κ. Μυλόπουλος, ενώ, όπως τόνισε, «ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε πως βλέπει θετικά την πρότασή μας και υποσχέθηκε πως θα ερευνήσει τις δυνατότητες του προϋπολογισμού για την παραχώρηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης του Μεγάρου αλλά και του συνόλου των πολιτιστικών φορέων της πόλης στο πλαίσιο των συνεργειών τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα