Η ανασκόπηση του 2018 από το altsantiri.gr – Tα σημαντικότερα γεγονότα στην Ελλάδα

Ας θυμηθούμε τα σημαντικότερα γεγονότα στην Ελλάδα τη χρονιά που μας πέρασεΗ συντακτική ομάδα του altsantiri.gr συγκέντρωσε όλα όσα πρέπει να κρατήσουμε από το 2018

Επιμέλεια: Μανώλης Καλουδάς
Συντακτική ομάδα: Αποστόλης Κρέτσης, Σοφιάννα Μπονοβόλια, Μαρία Νιάρχου, Χριστιάνα Βουκελάτου, Σοφία Βαλσάμη, Αχιλλέας Κουλαξίζης

Το 2018 αποτελεί εδώ και μερικές ώρες παρελθόν και είναι η καταλληλότερη στιγμή για να θυμηθούμε τα σημαντικότερα γεγονότα στην Ελλάδα

τη χρονιά που μας πέρασε.

Η συντακτική ομάδα του altsantiri.gr συγκέντρωσε τα γεγονότα που σημάδεψαν το 2018 και σας τα παρουσιάζει ανά μήνα σε μία μεγάλη δημοσκόπηση 2.018 λέξεων.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Στις 8 Ιανουαρίου στην παραλία Φωτμού της Τριχωνίδας, η Ειρήνη Λαγούδη βρήκε τραγικό θάνατο μέσα στο αυτοκίνητό της. Από την πρώτη στιγμή ο θάνατός της χαρακτηρίστηκε ως αυτοχειρία, οι συγγενείς, ωστόσο, παλεύουν «με νύχια και με δόντια» να αποδείξουν ότι κάποιος ή κάποιοι την δολοφόνησαν. Περίπου έναν χρόνο μετά, μυστήριο συνεχίζει να παραμένει ο τρόπος με τον οποίο η 44χρονη έχασε τη ζωή της.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, 13 Ιανουαρίου, έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός, Τζίμης Πανούσης. Ο 64χρονος μουσικός, τραγουδοποιός και ηθοποιός υπέστη ανακοπή και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού. Εκεί, έγιναν προσπάθειες ανάνηψης, αλλά δεν κατέστη τελικά δυνατό να επανέλθει.

Η κηδεία του τελέσθη στις 18 Ιανουαρίου.

Τη νύχτα της 18ης Ιανουαρίου ο Βασίλης Στεφανάκος, δέχθηκε δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της εταιρίας του. Οι δράστες χρησιμοποίησαν καλάσνικοφ, το οποίο και άδειασαν στον Στεφανάκο γιατί γνώριζαν ότι το αυτοκίνητό του ήταν θωρακισμένο και ήθελαν να είναι σίγουροι ότι θα τον αποτελειώσουν.

Μετά τη δολοφονία Στεφανάκου ξεκίνησε ένας νέος κύκλος αίματος στον κόσμο της νύχτας.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό της χώρας έβαλε ο Φεβρουάριος, μήνας στις αρχές του οποίου (05-02-2018) αποκαλύφθηκε η εμπλοκή 10 πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο της Novartis. Άδωνις Γεωργιάδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Γιάννης Στουρνάρας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Μάριος Σαλμάς, Γιώργος Κουτρουμάνης, Αντώνης Σαμαράς και Παναγιώτης Πικραμμένος παραπέμφθηκαν λίγες ημέρες αργότερα σε ειδική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης μετά από μαραθώνια συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής.

Στις 4 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε το πρώτο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην πλατεία του Συντάγματος, με τους συμμετέχοντες να φθάνουν τους 140.000. Σύμφωνα με έρευνα της ΚΑΠΑ Research, η πλειοψηφία των συμμετεχόντων ήταν ηλικιωμένοι, δεξιοί και οπαδοί του στρατού.

Τα μεσάνυχτα της 12ης Φεβρουαρίου ανέβηκε επικίνδυνα η «θερμοκρασία» στο Αιγαίο, όταν σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού Σώματος κοντά στα Ίμια, προκαλώντας σημαντικές ζημιές.

Λίγο πριν ο Φεβρουάριος πει «αντίο», ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε διορθωτικό ανασχηματισμό της κυβέρνησης, με τους Νάσο Ηλιόπουλο, Μερόπη Τζούφη, Φώτη Κουβέλη και Κωνσταντίνο Στρατή να είναι τα πρόσωπα που συμμετέχουν στο νέο σχήμα.

ΜΑΡΤΙΟΣ

Ο Μάρτιος δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, αφού δύο στελέχη του στρατού ξηράς, ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης πέρασαν χωρίς να το καταλάβουν τα σύνορα στις Καστανιές Έβρου και συνελήφθησαν από τον τουρκικό στρατό. Στη συνέχεια πέρασαν 167 μέρες σε τουρκική φυλακή μέχρι να επιστρέψουν στα σπίτια τους και στις οικογένειές τους. Αργότερα μέσα στον μήνα, στις 22, γίνεται ένα συμβολικό αλλά και βαθιά ουσιαστικό βήμα για την επίτευξη της Συμφωνίας των Πρεσπών, όταν ο Νίκος Κοτζιάς επισκέφθηκε τα Σκόπια αεροπορικώς. Αυτή ήταν και η πρώτη προσγείωση ελληνικού αεροσκάφους μετά από δώδεκα χρόνια απουσίας. Στο καλλιτεχνικό κομμάτι, ο μήνας έκλεισε με ένα δυνατό comeback. Την αναβίωση της θρυλικής εκπομπής του Λάκη Λαζόπουλου, «Δέκα Μικροί Μήτσοι», οι οποίοι επέστρεψαν στις μικρές οθόνες και μας γέμισαν αναμνήσεις.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Ούτε και ο Απρίλιος όμως ξεκίνησε καλά, αφού στις 12 του μήνα μία δυσάρεστη είδηση συγκλόνισε το πανελλήνιο. Ο σμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας, Γιώργος Μπαλταδώρος, βρήκε τον θάνατο όταν το Mirage 2000 – 5 που πιλοτάριζε, έπεσε ανοιχτά της Σκύρου, βυθίζοντας στο πένθος τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και τη χώρα εν γένει. Λίγο αργότερα εγείρεται ένα βαθύ κοινωνικό ζήτημα, αυτό των προβληματικών οικογενειακών και κοινωνικών σχέσεων, όταν μία 22χρονη πέταξε το νεογέννητο μωρό της στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας, έχοντας όλο αυτό το διάστημα κρύψει την εγκυμοσύνη από τους οικείους της. Όπως είπε, την έπιασε πανικός. Ο μήνας έκλεισε και πάλι με ελληνοτουρκικό ενδιαφέρον, όταν στις 26 Απριλίου ο πρώτος από τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς που η Τουρκία κατηγορεί για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος, αφέθηκε ελεύθερος μετά από απόφαση του Συμβουλίου Εφετών.

ΜΑΪΟΣ

Στις 4 Μαΐου σημειώθηκε επεισόδιο ανοιχτά της Λέσβου, όταν το τουρκικό εμπορικό πλοίο «Karmate» παραβίασε τα εθνικά χωρικά ύδατα, πλησίασε την κανονιοφόρο «Αρματωλός», που έκανε περιπολία στην περιοχή και έπεσε πάνω της. Από την επαφή των δύο πλοίων δεν υπήρξαν τραυματίες ή σοβαρές ζημιές.

Στις 9 Μαΐου ξεκίνησε η τριήμερη επίσκεψη του πρίγκιπα της Ουαλίας, Κάρολου και της συζύγου του, Καμίλα, στην Ελλάδα, κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου. Ο πρίγκιπας της Ουαλίας είχε συναντήσεις με τους Προκόπη Παυλόπουλο, Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε και την Κρήτη.

Δέκα μέρες μετά, στις 19 Μαΐου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, δέχτηκε άγρια φραστική και σωματική επίθεση στον Λευκό Πύργο, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων. Μετά την επίθεση, νοσηλεύτηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου παρέμεινε μετά τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε και πήρε εξιτήριο την επόμενη μέρα.

Στις 21 Μαΐου, η Ελλάδα «έχασε» τον δημοφιλή κωμικό και σατιρικό ηθοποιό, Βασίλη Τριανταφυλλίδη, κατά κόσμον Χάρρυ Κλυνν, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στην Καλαμαριά, σε ηλικία 78 ετών, έπειτα από πολυετή ασθένεια. Στις 25 Μαΐου κηδεύτηκε στο δημοτικό κοιμητήριο Καλαμαριάς.

ΙΟΥΝΙΟΣ

Μια μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. «σημάδεψε» τον Ιούνιο, καθώς στις 16 του μήνα συνελήφθη σε διαμέρισμα στον Άλιμο ο επικεφαλής της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις» Αρτέμης Σώρρας, ο οποίος αναζητείτο από τον Μάρτιο του 2017.

Μια ημέρα μετά στις 17 Ιουνίου, στη Μεγάλη Πρέσπα, τη λίμνη που ενώνει την Ελλάδα, την ΠΓΔΜ και την Αλβανία υπεγράφη η συμφωνία ΑθήναςΣκοπίων για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπιών, με τον Ζόραν Ζάεφ και τον Αλέξη Τσίπρα να γράφουν ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία των δύο χωρών και των Βαλκανίων.

Ημέρα χαράς και δικαίωσης ήταν η 28η Ιουνίου, καθώς αθώοι σε κλίμα συγκίνησης και πανηγυρισμών σε μία κατάμεστη αίθουσα από αλληλέγγυους, κρίθηκαν στις 28 Ιουνίου τόσο η Ηριάννα, όσο και ο Περικλής σύμφωνα με την τελική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου, μετά από έναν χρόνο άδικης φυλάκισης.

Οι δύο νέοι είχαν κριθεί ένοχοι σε πρώτο βαθμό για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και είχαν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών ο καθένας τους.

ΙΟΥΛΙΟΣ

Στις 8 Ιουλίου, η χώρας μας θρήνησε άλλο ένα θύμα του bullying. Ο 15χρονος Νικόλας από την Αργυρούπολη αυτοκτόνησε μέσα στο σπίτι του. Το άτυχο αγόρι εντόπισαν οι ίδιοι του οι γονείς, μέσα στο δωμάτιο του απαγχονισμένο. Δίπλα του βρέθηκε σημείωμα που απέδιδε την πράξη του στο bullying, που φέρεται να δεχόταν στο σχολείο από συμμαθητές του.

Στις 13 Ιουλίου, ο δημοσιογράφος, Μάνος Αντώναρος, έχασε τη μάχη με τον θάνατο. Ο αδερφός του κυβερνητικού εκπροσώπου επί των ημερών Καραμανλή, Ευάγγελου Αντώναρου, νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Ευαγγελισμού, προσβεβλημένος από μία πολύ σπάνια και βαριά μορφή πνευμονίας, η οποία προήλθε από το βακτήριο της λεγεωνέλλας.

Η φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική ήταν το γεγονός που σημάδεψε την Ελλάδα το 2018. Στις 23 Ιουλίου και ώρα 12:03 το μεσημέρι, ξέσπασε πυρκαγιά στη Δυτική Αττική, στην περιοχή των Γερανείων Ορέων, κοντά στην Κινέτα, όπου κατέκαψε μεγάλη έκταση, μεταξύ της οποίας και οικισμούς. Στις 16:41 το απόγευμα της ίδιας μέρας, ξέσπασε δεύτερη φωτιά στην Ανατολική Αττική, όπου ξεκίνησε από την ανατολική πλευρά της Πεντέλης και κατευθύνθηκε προς τους οικισμούς Νέος Βουτζάς, Μάτι και Κόκκινο Λιμανάκι, η οποία επεκτάθηκε με γρήγορο ρυθμό λόγω των ισχυρών τοπικών ανέμων, έχοντας ως αποτέλεσμα -εκτός των φυσικών και υλικών καταστροφών- δεκάδες θύματα στο Μάτι. Ο τελευταίος επίσημος απολογισμός αναφέρεται σε 100 νεκρούς, ενώ αναφέρθηκαν και 164 τραυματίες, εκ των οποίων οι 23 παιδιά, από τους οποίους κατέληξαν οι 16.

H πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική είναι η φονικότερη στην ιστορία του σύγχρονου ελληνικού κράτους και η δεύτερη πιο φονική πυρκαγιά παγκοσμίως κατά τον 21ο αιώνα, μετά τις πυρκαγιές στην Αυστραλία στις 7 Φεβρουαρίου του 2009, που είχαν σκοτώσει 180 άτομα.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Μετά από πέντε μήνες αδικαιολόγητης κράτησης στις τουρκικές φυλακές, απελευθερώθηκαν στις 14 Αυγούστου, οι δύο έλληνες στρατιωτικοί Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης. Οι δύο έλληνες στρατιωτικοί συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές στις 2 Μαρτίου στις Καστανιές του Έβρου.

Μήνας ελπίδας ο Αύγουστος και οι καλές ειδήσεις συνεχίστηκαν, αυτή τη τη φορά από το νησί της Ιθάκης. Στις 21 Αυγούστου με ένα διάγγελμα γεμάτο συμβολισμούς, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοινώνει την έξοδο από τα μνημόνια σημειώνοντας ότι η «Οδύσσσεια» που πέρασε η χώρα από το 2010 έλαβε τέλος, ότι «τα μνημόνια επιτέλους τελείωσαν» και «η χώρα μας ανακτά το δικαίωμα της να ορίζει αυτή το μέλλον της».

Στις 28 Αυγούστου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ανακοινώνει από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης την πρώτη μεταμνημονιακή κυβέρνηση. Αέρας ανανέωσης, έντονο άρωμα γυναίκας και εμπειρία ήταν το «μείγμα» του νέου κυβερνητικού σχήματος, στο οποίο εισήλθαν 13 νέα πρόσωπα και επιπλέον έξι γυναίκες.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Ένα τρομερό συμβάν σημειώθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου όταν στην φημισμένη παραλία της Ζακύνθου, «Ναυάγιο», σημειώθηκε κατολίσθηση, με αποτέλεσμα βράχοι και πέτρες να καταλήξουν στην ακτή και στη θάλασσα. Από την πτώση των βράχων τραυματίστηκαν εφτά άνθρωποι, ενώ προκλήθηκε μεγάλος πανικός και ανησυχία.

Το μεσημέρι της 23ης Σεπτεμβρίου ο Ζακ Κωστόπουλος αφήνει την τελευταία του πνοή στην οδό Γλάδστωνος, έξω από ένα κοσμηματοπωλείο, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου, ακόμη ένα άνδρα καθώς και τους αστυνομικούς που βρέθηκαν στο σημείο.

Τρεις μήνες αργότερα, μετά από μήνυση της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, καλούνται στον ανακριτή για να απολογηθούν.

Στις 27 Σεπτεμβρίου 2018 μια εξωτροπική καταιγίδα αναπτύχθηκε στην ανατολική Μεσόγειο. Στις 29 Σεπτεμβρίου, η καταιγίδα «Ζορμπάς» μπήκε στη ξηρά στην Πελοπόννησο δυτικά της Καλαμάτας, προκαλώντας τεράστιες ζημιές. Τα ανεπίσημα ονόματα περιλαμβάνουν τα Ξενοφών και Ζορμπάς.

Η τεράστια κακοκαιρία άφησε πίσω της νεκρούς, αγνοούμενους και τεράστιες καταστροφές.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Με μία θετική είδηση με το «καλημέρα» μπήκε ο Οκτώβριος, καθώς από την 1η του μήνα ήρθη ο περιορισμός λόγω των capital controls στην ανάληψη μετρητών που ίσχυε από το καλοκαίρι του 2015. Πλέον, επιτρέπονται χωρίς περιορισμό ποσού, οι κάθε μορφής αναλήψεις μετρητών από κατάστημα ή από ATM από τις τράπεζες στην Ελλάδα.

Μετά από περίπου δύο εβδομάδες, στις 17 Οκτωβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς υπέβαλε την παραίτησή του από την κυβέρνηση, μία ημέρα μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο οποίο ήρθε σε αντιπαράθεση με τον Πάνο Καμμένο, σχετικά με την εναλλακτική πρόταση για το Μακεδονικό που κατέθεσε ο τελευταίος στις ΗΠΑ. «Δεν θα ανεχτώ καμία διγλωσσία», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, αναλαμβάνοντας ο ίδιος καθήκοντα υπουργού Εξωτερικών.

Στις 23 Οκτωβρίου σημειώθηκε «σεισμός» στο παλαιό πολιτικό σύστημα, καθώς μετά από τη μαραθώνια απολογητική διαδικασία, ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου κρίθηκαν προφυλακιστέοι για την υπόθεση της νομιμοποίησης παράνομων αμοιβών ύψους 2,8 εκατ. ελβετικών φράγκων που φέρεται να έλαβε ο πρώην υπουργός.

Στις 28 Οκτωβρίου σκοτώνεται από πυρά της αλβανικής αστυνομίας στους Βουλιαράτες Αργυρόκαστρου ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, ο οποίος νωρίτερα είχε πυροβολήσει με καλάσνικοφ, με αποτέλεσμα να σημειωθεί συμπλοκή στο στρατιωτικό νεκροταφείο των ελλήνων πεσόντων.

Η αιματοχυσία στον υπόκοσμο συνεχίζεται με δύο νέα χτυπήματα. Στις 30 Οκτωβρίου τραυματίστηκε σοβαρά από πυροβολισμούς σε ενέδρα θανάτου εκτελεστής της «Greek Mafia», ενώ στις 31 Οκτωβρίου δολοφονήθηκε εν ψυχρώ ο ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας Γιάννης Μακρής.

Ο Οκτώβριος έφερε όμως και δύο αλλαγές στο μιντιακό τοπίο. Στις 24 Οκτωβρίου το Εpsilon TV δίνει τη «σκυτάλη» σε ένα νέο κανάλι το OPEN TV.

Λίγες ημέρες αργότερα, τα ξημερώματα της Κυριακής 28ης Οκτωβρίου, το MEGA έριξε «αυλαία» και αποχαιρέτησε το τηλεοπτικό κοινό, μετά από 29 χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας. Η διακοπή του σήματος στο «μεγάλο κανάλι» που λειτουργούσε από τις 20 Νοεμβρίου του 1989, έγινε στις 02.08 π.μ. την ώρα που στους δέκτες μας έπαιζαν οι αγαπημένοι «Απαράδεκτοι».

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Στόχος τρομοκρατών έγινε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Iσίδωρος Ντογιάκος, καθώς άγνωστοι στις 13 Νοεμβρίου τοποθέτησαν βόμβα, που πάντως δεν εξερράγη, έξω από την πολυκατοικία όπου διαμένει. Έπειτα από έρευνες, εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετημένος σε κατσαρόλα, στην μπαγκαζιέρα δίκυκλου.

Δάκρυσε η Ελλάδα με το τροχαίο που σημειώθηκε στην Κυπαρισσία στις 19 Νοεμβρίου, όπου είχε σαν αποτέλεσμα τρεις 15χρονοι μαθητές να χάσουν τη ζωή τους. Μια κοπάνα από το σχολείο αποδείχθηκε μοιραία για τους τρεις φίλους.

Άγιο είχαν οι κάτοικοι στο Πλωμάρι της Λέσβου όταν κατά τη διάρκεια της νύχτας την 24η Νοεμβρίου σημειώθηκε κατολίσθηση και καταπλακώθηκαν σπίτια και στάνες της περιοχής. Μάλιστα έγινε μερική εκκένωση του οικισμού.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα βρέθηκαν οι αρχές στη Ρόδο την 1η Δεκεμβρίου, καθώς εντοπίστηκε στη θάλασσα η σορός νεαρής γυναίκας… Αποδείχθηκε ότι ανήκει στην Ελένη Τοπαλούδη, την οποία βασάνισαν, δολοφόνησαν και πέταξαν στη θάλασσα με το θάνατό της να προσδιορίζεται στις 28 Νοεμβρίου. Για το φόνο κατηγορούνται δύο νεαροί.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 17ης Δεκεμβρίου σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη βόμβας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ προκαλώντας μεγάλες ζημιές στο κτήριο. O εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος βρισκόταν μέσα σε έναν σάκο, ήταν τοποθετημένος έξω από το κτήριο, πιο συγκεκριμένα, σε πεζοδρόμιο απέναντι στην είσοδο των εγκαταστάσεων, σε απόσταση περίπου επτά μέτρων.

Θύμα απαγωγής έπεσε γνωστός επιχειρηματίας στον Πειραιά το το πρωί της 27ης Δεκεμβρίου. Η απαγωγή έγινε μπροστά στα μάτια δεκάδων ανθρώπων που είδαν τους δράστες στην Ακτή Θεμιστοκλέους, να ακινητοποιούν τον επιχειρηματία και να τον υποχρεώνουν να τους ακολουθήσει.

Keywords
ελλαδα, γεγονοτα, αδωνις γεωργιαδης, αβραμοπουλος, γιάννης στουρνάρας, αλέξης τσίπρας, το νησι, capital controls, δημοσκοπηση, μυστήριο, σταυροι, κηδεία, φεβρουάριος, novartis, λοβερδος, βενιζελος, στουρναρας, σαμαρας, πικραμμενος, βουλη, αιγαιο, τσιπρας, σκοπια, συμμετοχή, μαΐου, κρητη, θεσσαλονικη, ιπποκράτειο, κλυνν, συλληψεις, σωρρας, ιουνίου, ΠΓΔΜ, αθηνα, ειδήσεις, νέα, capital, καλοκαιρι, ATM, τραπεζες, καμμενος, ηπα, σεισμος, greek, mafia, mega, βομβα mall, πειραιας, Αντωνης Σαμαρας, κινηση στους δρομους, μυστικες δημοσκοπησεις, μπουταρης, ανθιμος μπουταρης, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, τραπεζα της ανατολης, στρατος, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, σταυρος δημας, σεισμος κρητη, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, φωτια, πυρκαγιες, εκλογες ηπα, τελος του κοσμου, νεος παπας, αλλαγη ωρας 2013, γιάννης στουρνάρας, αλέξης τσίπρας, ελενη, ξενοφων, μια ημερα, ιπποκράτειο, αλβανια, αυστραλια, αυτοκινητο, αχιλλεας, βημα, εγκυμοσυνη, ηθοποιος, ηπα, θανατος, θαλασσα, ιμια, ιπποκρατειο νοσοκομειο, μωρο, νησι, νυχια, οθονες, ονοματα, ωρα, capital, mega, αγριο, αδωνις, αυγουστος, αναμνησεις, απριλιος, αρωμα γυναικας, αρωμα, αττικη, βακτηριο, εβδομαδες, βομβα, γεγονος, γινεται, γονεις, γραφεια, διαστημα, δωδεκα, δυτικη αττικη, δυτικη, εγινε, αιθουσα, ειπε, ειρηνη, εκρηξη, εξετασεις, εξι, εξιτηριο, επτα, επιτυχια, ερευνα, ερευνες, ετων, εφυγε, ζωη, ζορμπας, κηδεία, ηλικια, πολυκατοικια, υποθεση, κεφαλαιο, κυβερνηση, κυκλος, κλιμα, κυπαρισσια, μαΐου, μακεδονια, ματια, ματι, μηνες, μυστήριο, μορφη, μαρια, μηνυση, νυχτα, ξηρα, ξημερωματα, ομαδα, οκτω, οκτωβριος, ουσιαστικο, παιδια, πενθος, πλοιο, πλωμαρι, πνοη, πριγκιπας, πρωι, συγκεκριμενα, συνεχεια, συμμετοχή, σορος, σοφια, σπιτι, σπιτια, σχολειο, τζιμης πανουσης, τουρκια, φυλακη, φεβρουάριος, φορα, κωνσταντινος, ωρες, αγορι, ανηκει, ATM, δημητρης, δικαιωμα, δωματιο, φυλακες, χωρα, ιουνίου, κλυνν, κομματι, κωστοπουλος, λευκο, μπροστα, νεκροταφειο, νοσοκομειο, novartis, ροδο, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα