Η Αδριατική Λίγκα είπε «όχι» στον Ολυμπιακό

Από την αρχή φαινόταν δύσκολο η Αδριατική Λίγκα (ABA Liga) να δεχτεί τον Ολυμπιακό, και τελικά αυτή η προσπάθεια των «ερυθρόλευκων» έλαβε τέλος, μετά και την άρνηση των Σέρβων λόγω προγράμματος.

Έτσι, οι Πειραιώτες είναι εγκλωβισμένοι πλέον ανάμεσα στην Α2 και το ΑΣΕΑΔ, περιμένοντας τις αποφάσεις των υπόλοιπων προσφυγών (η πρώτη απορρίφθηκε), κατά του ΕΣΑΚΕ.

Σύμφωνα με το «Eurohoops» το «όχι»

της Αδριατικής Λίγκας είναι οριστικό. Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, η σερβική λίγκα ήταν αρνητική στο ενδεχόμενο αυτό και ενημέρωσε την ελληνική πλευρά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο λόγος της αντίθεσής της έχει να κάνει με πιθανή επέκταση του προγράμματος το οποίο έπρεπε να ολοκληρωθεί στις 12 Ιουνίου, έπειτα από εντολή της FIBA, με αποτέλεσμα να αποκλείεται η συμμετοχή του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα.

Ειδικά για τους Σέρβους, τα play offs ξεκινούν αμέσως μετά το πέρας της Αδριατικής Λίγκας η οποία αν δεχτεί 14 ομάδες θα προκαλέσει πρόβλημα στο δικό τους πρωτάθλημα σε θέμα ημερομηνιών. Κατά την διάρκεια των επαφών των δυο πλευρών, είχαν φανεί λόγοι που καθιστούσαν απαγορευτική την παρουσία του Ολυμπιακού στην Αδριατική Λίγκα, με το πιο σοβαρό λόγο αυτό των ημερομηνιών.

Με τις τελευταίες εξελίξεις η προοπτική προσχώρησης των «ερυθρόλευκων» δεν μπορεί να εφαρμοστεί, καθώς αν γίνει επέκταση του πρωταθλήματος στις 14 ομάδες, τότε θα πρέπει να συμπαρασύρει σε καθυστέρηση όλα τα πρωταθλήματα της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Την ίδια ώρα, τη νέα χρονιά (2019-20) η FIBA έχει απαιτήσει να ολοκληρωθούν οι αγώνες στις 12 Ιουνίου λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και των προ – Ολυμπιακών τουρνουά. Έτσι, η σερβική λίγκα έκανε γνωστό ότι αυτό το σενάριο δεν είναι εφικτό. Με τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ να έχει αποφασίσει τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού στην Α2, οι «ερυθρόλευκοι» παίζουν το τελευταίο του «χαρτί» στο ΑΣΕΑΔ.

Στις επαφές των Πειραιωτών με την Αδριατική Λίγκα (η απόφαση ανήκε στους μετόχους) υπήρχε πλάνο για τριετή συνεργασία, ενώ ο πρόεδρος της Παρτιζάν, Οστόγια Μιχαΐλοβιτς είχε αποκαλύψει πως και ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είχε εξετάσει το ίδιο ενδεχόμενο.

Με την ABA Liga να γνωστοποιεί ότι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα πρέπει -μεταξύ άλλων- να πάρουν την έγκριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), προκειμένου να συμμετάσχουν στην Αδριατική Λίγκα της σεζόν 2019-20.

Την Τρίτη (4/6) στο τελευταίο συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έκανε σαφές ότι δεν έχει θέση στο πρωτάθλημα, εάν μείνει πραξικοπηματικά ο Ολυμπιακός στην κατηγορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα