Η Nissan ανακοινώνει το πρώτο πλάνο βιωσιμότητας

Το Sustainability είναι ένα στρατηγικό πλάνο της Nissan για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τις δραστηριότητες της εταιρείας και την ενίσχυση της ποικιλομορφίας και θα έχει ισχύ έως και το 2022, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Είναι η πρώτη φορά που η Nissan ανακοινώνει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο βιωσιμότητας, το οποίο συγκεντρώνει όλες τις πτυχές των περιβαλλοντικών, κοινωνικών και διακυβερνητικών πρωτοβουλιών

της, με μια ενιαία προσέγγιση.

Το σχέδιο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το συνεχιζόμενο πρόγραμμα Nissan Green της εταιρείας, το οποίο ξεκίνησε το 2001 με ματιά προς το 2050. Με αυτό το πλάνο η εταιρεία στοχεύει να εξασφαλίσει ό,τι προσφέρεται για την επίτευξη των στόχων της, διευρύνοντας τη νοοτροπία περί αειφορίας στην εταιρεία και συμπεριλαμβάνοντας την ποικιλομορφία, την εταιρική ενσωμάτωση και την ισχυρότερη διακυβέρνηση.

Κινητήρας της χρονιάς ο 1.0 TSI του up! GTI
Ένα ακόμα σημαντικό διεθνές βραβείο για τη Volkswagen. Ο 1.0 TSI, ο τρικύλινδρος κινητήρας 999 κ.εκ. που εξοπλίζει το νέο up! GTI, αναδείχθηκε «Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς για το 2018». Πρόκειται για ένα από τα πλέον έγκυρα, υψηλού κύρους βραβεία σε παγκόσμιο επίπεδο, που απονέμεται σε ετήσια βάση από μία επιτροπή κορυφαίων δημοσιογράφων του ειδικού Τύπου. Για αυτή τη χρονιά, οι εκλέκτορες εξέτασαν υποψηφιότητες σε 12 διαφορετικές κατηγορίες.

Ο «χιλιάρης» κινητήρας του up! GTI, του εισαγωγικού στον κόσμο των GTI μοντέλων με προτεινόμενη τιμή λιανικής από 15.620 ευρώ, κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία έως 1.000 κ.εκ.. Εντυπωσίασε τόσο για τις επιδόσεις όσο και το χαμηλό περιβαλλοντικό του αποτύπωμα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα