Η Europol εξάρθρωσε πειρατική πλατφόρμα στο διαδίκτυο – Ζημιές πάνω από 6 εκ. ευρώ για το Netflix

Ζημιά που ξεπερνά τα 6,5 εκατομμύρια ευρώ είχε προκαλέσει η παράνομη πλατφόρμα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών αρχών οδήγησαν στην εξάρθρωση μεγάλου δικτύου πειρατείας το οποίο χαρακτηρίζεται από τα σημαντικά σε πλατφόρμες συνδρομητικών καναλιών στο διαδίκτυο.

Οι έφοδοι πραγματοποιήθηκαν σε Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Ελλάδα και Βουλγαρία υπό την εποπτεία της Europol και της Eurojust.

Κατασχέθηκε εξοπλισμός και έκλεισαν υπηρεσίες που πωλούσαν παράνομα σε εκατομμύρια τηλεθεατές. Εκτιμάται ότι η παράνομη πλατφόρμα Xtream Codes, προκάλεσε ζημιές ύψους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ στη νόμιμη αγορά. Τουλάχιστον 23 ύποπτοι συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές.

Η πλατφόρμα επέτρεπε την παράνομη επαναγορά, μέσω μιας μοναδικής συνδρομής έναντι του αντιτίμου των 12 ευρώ, των περιεχομένου πολλών πακέτων προγραμμάτων (μεταξύ άλλων των ομίλων Sky, DAZN, Mediaset, Netflix και Infinity).

«Οι ζημιές που προκλήθηκαν στις εταιρείες τηλεοπτικού περιεχομένου, στον ιδιωτικό τομέα και σε κρατικούς φορείς είναι τεράστιες» δήλωσε ο αντιπρόσωπος της Ιταλίας στη Eurojust Φίλιππο Σπιέτσια, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Χάγη.

Η Γερμανία, η Γαλλία και η Ολλανδία έκλεισαν περίπου 200 σέρβερ στο πλαίσιο της επιχείρησης. Αυτό ακριβώς συνέβαλε στην αποκάλυψη και απενεργοποίηση «της παράνομης πλατφόρμας διαδικτυακής τηλεόρασης, της πλέον διαδεδομένης μεταξύ των ψηφιακών πειρατών», σύμφωνα με την ιταλική οικονομική αστυνομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα