Η Apple «τα χώνει» στους υπαλλήλους της για τις διαρροές με εσωτερική επιστολή που… διαρρέει και αυτή

Με ένα εσωτερικό και μακροσκελές σημείωμα, η Apple προειδοποιεί τους υπαλλήλους της σχετικά με τους κινδύνους των διαρροών δοκιμάζοντας να τους αποτρέψει από το να διαδίδουν πληροφορίες για τα προϊόντα, όμως και αυτή η επιστολή… διέρρευσε στο διαδίκτυο!

Σύμφωνα με το iphonehellas.gr, το εσωτερικό memo περιγράφει αρκετές περιπτώσεις όπου ευαίσθητα δεδομένα είχαν διαρρεύσει στα μέσα ενημέρωσης, όπως η διαρροή του iOS

11 GM, η οποία αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με το iPhone X, αλλά και συναντήσεις όπου ο Craig Federighi αναλύει λεπτομερώς τι μέλλει γενέσθαι με το iOS 12, καταλήγοντας στη βελτίωση των υφιστάμενων λειτουργιών του.

Όπως δήλωσε η Apple, οι εργαζόμενοι που διέρρευσαν αυτές τις πληροφορίες συνελήφθησαν και απολύθηκαν. Συγκεκριμένα το 2017, η Apple έπιασε 29 leakers εκ των οποίων 12 συνελήφθησαν.

«Αυτοί οι άνθρωποι όχι μόνο χάνουν τη δουλειά τους, αλλά αντιμετωπίζουν εξαιρετικές δυσκολίες στην εξεύρεση εργασίας αλλού», αναφέρει η εταιρεία στο σημείωμα της.

Η Apple αναφέρει ότι η διαρροή πληροφοριών για προϊόντα που δεν έχουν κυκλοφορήσει μπορεί να επηρεάσει τις πωλήσεις τους και να δώσει στους ανταγωνιστές το χρονικό περιθώριο να αντιγράψουν χαρακτηριστικά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα