Γιος λευκού σερίφη στις ΗΠΑ καταδικάστηκε για το κάψιμο τριών εκκλησιών Αφροαμερικανών

Νέο κρούσμα ακροδεξιού μίσους σημειώθηκε στις ΗΠΑ, και μάλιστα ένα που εμπλέκει έναν τον γιο ενός βοηθού σερίφη.

Ο Χόλντεν Μάθιους, 21 ετών, λευκός και κάτοικος της κομητείας Σέιντ Λόντρι Πάρις συνελήφθη αργά το βράδυ της Τετάρτης 10 Απριλίου από τις αρχές με την κατηγορία του εμπρησμού η ενάντια σε τρεις εκκλησίες Αφροαμερικανών στην περιοχή τις τελευταίες δύο εβδομάδες, δήλωσαν την Πέμπτη 11 Απριλίου οι αξιωματούχοι. αρχηγός πυροσβεστικής της Λουϊζιάνα Μπουτς Μπράουνιγκ μάλιστα δήλωσε πως αν δεν τον απέτρεπαν, ο νεαρός θα προχωρούσε και σε άλλες επιθέσεις.

Κάθε επίθεση επιφέρει ποινή ποινή κάθειρξης έως και 15 έτη, καθώς πρόκειται για χώρους λατρείας και ο νόμος της Λουϊζιάνα είναι πολύ αυστηρός με το συγκεκριμένο ζήτημα.

«Αποδεικτικά στοιχεία επιβεβαίωσαν ότι ο Μάθιους είναι ο ύποπτος», τόνισε ο Μπράουνιγκ σε μια συνέντευξη Τύπου.

«Αισθανθήκαμε ότι επίκειντο και άλλα εγκλήματα», δήλωσε. «Για χάρη της δημόσιας ασφάλειας εξασφαλίσαμε τάχιστα εντάλματα και τον συλλάβαμε», πρόσθεσε.

Ο δράστης είναι γιος του βοηθού σερίφη Ρόι Μάθιους από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Σέιντ Λόντρι Πάρις

Οι τρεις εκκλησίες, που κατεστράφησαν από τις πυρκαγιές, ήταν κυρίως χώροι λατρείας αφροαμερικανών πιστών, εγείροντας υποψίες στις αρχές ότι οι εμπρησμοί ήταν φυλετικά υποκινούμενα εγκλήματα μίσους. Δεν έχουν απαγγελθεί μέχρι στιγμής ομοσπονδιακές κατηγορίες για έγκλημα μίσους εις βάρος του Μάθιους.

Ενώ οι έρευνες συνεχίζουν να εστιάζουν στα κίνητρα του εγκλήματος, ο Μπράουνιγκ ανέφερε ότι οι αρχές έμαθαν ότι ο Μάθιους «είχε μια σχέση με ένα είδος μουσικής, που αποκαλείται μπλακ μέταλ». Το είδος αυτό μουσικής σχετίζεται με εμπρησμούς εκκλησιών σε άλλα μέρη του κόσμου, τόνισε.

Οι πυρκαγιές σημειώθηκαν μεταξύ 26 Μαρτίου και 4 Απριλίου.

Ο σερίφης της κομητείας Μπόμπι Γκουίντροζ είπε ότι πιστεύει ότι ο βοηθός του δεν είχε γνώση της εμπλοκής του γιου του Χόλντεν Μάθιους, στις εμπρηστικές επιθέσεις.

«Ο Ρόι Μάθιους, είναι ένας από τους καλύτερους μου φίλους, ένας σπουδαίος βοηθός», τόνισε ο Γκουίντροζ.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα