Γίναμε και επισήμως Βόρεια Κορέα

Γράφει ο Μανώλης Καλουδάς

Τι μπορεί να πει κανείς όταν ο επίσημος λογαριασμός ενός υπουργείου στο twitter παρουσιάζει εικόνες από σημείο που δεν πέρασε η φωτιά, για να εξωραΐσει την κατάσταση στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε την Κυριακή (στην περιοχή;

Τι μπορεί να πει κανείς όταν ο επίσημος λογαριασμός ενός υπουργείου στο twitter αποκρύπτει σχόλια χρηστών που δεν είναι αρεστά στους διαχειριστές του;

Μόνο ντροπή μπορεί να προκαλέσουν

τα παραπάνω και θυμίζουν αντίστοιχα περιστατικά που γίνονται κατά καιρούς – και για τα οποία συνήθως γελάμε – στη Βόρεια Κορέα.

Η ανάγκη τους να καλύψουν τα νώτα τους, γιατί αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που γίνονται αυτά τα παράδοξα, είναι τόσο μεγάλη, τόσο ισχυρή, που δεν τους ενδιαφέρει καν αν θα δώσουν στη δημοσιότητα φωτογραφίες από άλλα… σημεία του χώρου.

Ναι, δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες, δήθεν μετά τη φωτιά, αλλά ήταν από σημεία που δεν πέρασε η πυρκαγιά,

Δυστυχώς γι’ αυτούς, στο σημείο πήγε φωτογράφος από το φωτογραφικό πρακτορείο «Eurokinissi» και τράβηξε κι αυτός αναδεικνύοντας την πραγματική ζημιά στον χώρο. Και ω του θαύματος, οι φωτογραφίες του δεν έχουν καμία σχέση με αυτές του υπουργείου Πολιτισμού.

Δεν ξέρω αν κάποιος έχει ευθύνη για τη φωτιά, δεν ξέρω αν είχε γίνει πρόβλεψη για το ενδεχόμενο πυρκαγιάς, δεν ξέρω αν είχαν κοπεί τα αγριόχορτα, δεν ξέρω τίποτα. Ξέρω μόνο ότι οι φωτογραφίες στο αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο είναι από σημείο που δεν… πήγε η φωτιά. Και εκεί που πέρασε η πυρκαγιά η εικόνα είναι τουλάχιστον θλιβερή.

Διότι πιστεύω τα μάτια μου.

Και το χειρότερο είναι ότι η απόλυτη πλειοψηφία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης έκανε πως δεν είδε ότι οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από χώρο που δεν πέρασε η φωτιά, «παίζοντας» το παιχνίδι της Λίνας Μενδώνη που είπε ότι δεν έγινε και τίποτα που οι επισκέπτες θα δουν και λίγο «μαύρο».

Αντίθετα, αρκετά ξένα ΜΜΕ ενημέρωσαν σχετικά τους ακόλουθούς τους στο twitter για την πυρκαγιά στις Μυκήνες και το πόσο κοντά έφτασε στον αρχαιολογικό χώρο.

Εδώ, όλα καλά.

«Έτσι, όπως κατάντησε τα ΜΜΕ ο Μητσοτάκης θα ενημερωνόμαστε μόνο από τα ξένα», έγραψε ένας χρήστης στο twitter.

Εμένα πάλι αυτό μου φέρνει στο μυαλό άλλες εποχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα