Γιατί η ομιλία Τσίπρα δεν ξέφυγε ούτε λέξη από το νομοσχέδιο

«Κανένα παιδί στο περιθώριο, κανένα παιδί στο ίδρυμα», ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τη βήμα της Βουλής, σχετικά με το νομοσχέδιο για την αναδοχή παιδιών. Το εν λόγω νομοσχέδιο, το οποίο πλέον αποτελεί νόμο του Κράτους, αποτέλεσε για την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα

βασική προτεραιτότητα, γι’ αυτό και άλλωστε κύκλοι του Μαξίμου διαμήνυαν από την αρχή που τέθηκε το ζήτημα, πως δεν πρόκειται να οπισθοχωρήσει.

Του λόγου το αληθές αποδεικνύεται άλλωστε κι από τη σημερινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής, κύριο χαρακτηριστικό της οποίας ήταν η ιδιαίτερη έμφαση στο υπό συζήτηση ζήτημα. Σημειώνεται πως ήταν από τις λίγες φορές που ο Αλέξης Τσίπρας δεν αναφέρθηκε σε κανένα άλλο ζήτημα, όπως η οικονομία, η επικαιρότητα ή η εξωτερική πολιτική, ενδεικτικό της έμφασης που έδωσε σε ένα αρκετά σημαντικό κοινωνικό θέμα.

«Δεν ξέφυγε ούτε αράδα ο πρωθυπουργός», δήλωσε στο altsantiri.gr βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας, σχολιάζοντας την ομιλία του.

Βέβαια, δεν είναι ήταν η πρώτη φορά που φάνηκε πως τα κοινωνικά ζητήματα καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις στην ατζέντα του πρωθυπουργού, κάτι που φαίνεται από την παρουσία του σε όλα τα νομοσχέδια που άπτονται τέτοιων ζητημάτων.

Στον αντίποδα, αρνητικές εντυπώσεις προκάλεσε η απουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Βουλή, δείχνοντας πως τα κοινωνικά ζητήματα παραμένουν αρκετά χαμηλά στις προτεραιότητές του…

Keywords
Τυχαία Θέματα