Γιατί η Tesla «απειλεί» τα μοντέλα κατηγορίας C των BMW και Mercedes

Η εταιρεία πρόκειται να πάρει προκαταβολές από 500.000 υποψήφιους πελάτες τους επόμενους μήνεςΗ τιμή κτήσης του Tesla3 βρίσκεται σήμερα κοντά στα 30.000 ευρώ

Η Tesla διαρκώς κερδίζει έδαφος στις πωλήσεις, ενώ σύντομα θα φτάσει να ανταγωνίζεται τις γερμανικές εταιρείες BMW, Mercedes και Audi στις ΗΠΑ, ειδικά στα μοντέλα κατηγορίας C.

Ήδη η εταιρεία έχει παραδώσει τα πρώτα μοντέλα του Tesla 3 στους υπαλλήλους της, ενώ αναμένεται πολύ σύντομα να το διαθέσει σε αυτούς που ήδη έχουν δώσει προκαταβολή για να το αποκτήσουν.

O CEO της Tesla, Elon Musk

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις στις ΗΠΑ τους επόμενους μήνες η εταιρεία πρόκειται να πάρει προκαταβολές από 500.000 υποψήφιους πελάτες, οι οποίοι θα αναμένουν στην σειρά τους για να αποκτήσουν το ηλεκτροκίνητο μοντέλο.

Αυτό θα έχει ως συνέπεια μελλοντικά την πτώση των πωλήσεων σε ορισμένα μοντέλα της BMW, Mercedes και Audi που μπορούν να θεωρούν αντίπαλοι του ηλεκτροκίνητου μοντέλου και ανήκουν στην κατηγορία C.

Η τιμή κτήσης του Tesla3 βρίσκεται σήμερα κοντά στα 30.000 ευρώ που ανάλογα με τις εκδόσεις μπορεί να φθάσει μέχρι και τα 45.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι παραδόσεις της σειράς 3 της BMW στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 40% τον Ιούλιο, ενώ πτώση 22% είχε και η σειρά C της Mercedes το ίδιο χρονικό διάστημα.

Αντίθετα, η Audi της Volkswagen Group συνέχισε να κερδίζει πελάτες, καθώς αυξήθηκαν οι παραδόσεις κατά 2,5%.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα