Για την αποπομπή Κόμεϊ καταθέτει την Τρίτη στη Γερουσία ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ

Ενώπιον της Γερουσίας ο ΣέσιονςΣτο επίκεντρο οι καταγγελίες Κόμεϊ

Την Τρίτη ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Τζεφ Σέσιονς θα βρεθεί αντιμέτωπος με ερωτήσεις στην Γερουσία σχετικά με την αποπομπή του πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, αλλά και τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περί νέων προεκλογικών συναντήσεων

του με Ρώσους αξιωματούχους.

Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί εάν η κατάθεση του Σέσιονς θα είναι δημόσια ή θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Ο υπουργός ήταν θερμός υποστηρικτής του προέδρου Τραμπ στον προεκλογικό αγώνα του 2016 και είναι ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματούχος των ΗΠΑ που θα καταθέσει ενώπιον της επιτροπής της Γερουσίας.

Η αυριανή ακρόαση από την επιτροπή αυτή θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη για το ενδεχόμενο εμπλοκής της Ρωσίας, στην προεκλογική εκστρατεία του 2016.

Την οποιαδήποτε εμπλοκή της στην υπόθεση αρνείται η Ρωσία, ενώ ο Λευκός Οίκος από την πλευρά του αρνείται κάθε περίπτωση προεκλογικής συνωμοσίας με την Μόσχα.

Ο Σέσιονς με επιστολή του, η οποία γνωστοποιήθηκε το Σάββατο, δήλωσε ότι θα εμφανιστεί ενώπιον της επιτροπής, προκειμένου να μιλήσει για θέματα τα οποία δημοσιοποιήθηκαν από την κατάθεση του Κόμεϊ την προηγούμενη εβδομάδα.

Πιέσεις για δημόσια ακρόαση του Σέσιονς ασκούν οι Δημοκρατικοί.

Keywords
Τυχαία Θέματα