Για συμφωνία – κλειδί που θα μας βγάλει στις αγορές, κάνει λόγο ο Τζανακόπουλος (video)

Τζανακόπουλος καλεί Μητσοτάκη να απαντήσει γιατί δεν θα ψηφίσει τα θετικά μέτραΕπισημαίνει ότι με τη συμφωνία η οικονομία θα προχωρήσει με σταθερότητα

Έχουμε μια συμφωνία που έχει μια ισορροπία, καθώς πρώτη φορά μετά από 7 χρονια κλείνει αξιολόγηση χωρίς επιπλέον δημοσιονομική επιβάρυνση, ενώ για πρώτη φορά υπάρχουν αντίμετρα.
Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξη του στο κανάλι της Βουλής.

Εξήγησε την αναγκαιότητα της συμφωνίας γιατί η Ελλάδα

δεν έχει πρόσβαση στις αγορές χρήματος, προσθέτοντας ότι σε αυτή τη φάση έπρεπε να έχουμε την ολοκλήρωση της αξιολόγησης ώστε η οικονομία να προχωρήσει με σταθερότητα και να εμπεδωθεί η εμπιστοσύνη.

Χαρακτήρισε επίσης την τεχνική συμφωνία «κλειδί για να μπορέσει να ολοκληρωθεί με επιτυχία το πρόγραμμα και να μπορέσουμε να βγούμε στις αγορές».

Επανέλαβε παράλληλα ότι αυτό που συζητείται έως τις 22 Μαΐου είναι το ζήτημα του χρέους και πως όλη η προσοχή της κυβέρνησης στρέφεται στην επίτευξη μιας όσο το δυνατόν καλύτερης συνολικής συμφωνίας, για να υπάρξει μια συνολική διευθέτηση του χρέους.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει για ποιον λόγο η ΝΔ δεν αποδέχεται να ψηφίσει τα θετικά μέτρα που θα μπουν σε ένα ξεχωριστό άρθρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα