LIVE: Η εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα στο υπουργικό Συμβούλιο

Ζητήματα της οικονομίας και εθνικά θέματα θα τεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασηςΣτο «μενού» και η δ΄αξιολόγησηΣε εξέλιξη η ενημέρωση του Νίκου Κοτζιά στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων

Οι εξελίξεις στα εθνικά ζητήματα στο επίκεντρο της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Τo altsantiri.gr μεταδίδει ζωντανά την εισήγηση του έλληνα πρωθυπουργού:

Στο «μενού» και η δ΄αξιολόγηση

Ειδικότερα, σύμφωνα με

πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στην οικονομία και την δ’ αξιολόγηση, η οποία, όπως σημειώνουν, σε συνδυασμό με το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί για την ελληνική οικονομία, οδηγεί στην οριστική έξοδο από τα μνημόνια τον ερχόμενο Αύγουστο.

Παράλληλα, στην ατζέντα των εθνικών θεμάτων, θα βρεθούν οι διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ και τα ελληνοτουρκικά.

Σε εξέλιξη η ενημέρωση του Νίκου Κοτζιά στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων

Ακόμη, η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου γίνεται την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών για την διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Επομένως δεν αποκλείεται είτε ο Αλέξης Τσίπρας είτε ο Νίκος Κοτζιάς να ενημερώσουν το υπουργικό συμβούλιο για τις νέες εξελίξεις.

Κυβερνητικές πηγές δεν αποκλείουν την πιθανότητα και νέας συνάντησης των πρωθυπουργών της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, ωστόσο θεωρούν ότι αυτή δεν θα γίνει σε άμεσο χρόνο, αλλά λίγο αργότερα. Χωρίς να αποκλείουν την πιθανότητα ως τόπος συνάντησης να προσδιοριστούν για λόγους συμβολισμού οι Πρέσπες.

Keywords
Τυχαία Θέματα