Για εξηγήσεις κάλεσε τον έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα το τουρκικό ΥΠΕΞ

Στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κλήθηκε για εξηγήσεις ο έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα. Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο έλληνας διπλωμάτης κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τις «παραβιάσεις των τουρκικών χωρικών υδάτων, αλλά και την σύλληψη δημοσιογράφων».

Σύμφωνα με πληροφορίες από διπλωματικές πηγές, που επικαλείται το τουρκικό πρακτορείο, ζητήθηκε από τον Μιχαήλ-Χρήστο Διάμεση να σταματήσει η Ελλάδα

«τις παραβιάσεις των τουρκικών χωρικών υδάτων, να απευθύνει σύσταση στις μονάδες της στα χερσαία σύνορα και να σταματήσει τις συλλήψεις δημοσιογράφων που καλύπτουν την ανθρωπιστική κατάσταση των προσφύγων στη Ρόδο και τη Μυτιλήνη».

Στο μεταξύ, το πρωί της Τετάρτης εκλήθη στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ο τούρκος πρέσβης στην Αθήνα με αφορμή το περιστατικό που συνέβη ανοιχτά της Κω, όπου τουρκική ακταιωρός εμβόλισε σκάφος του ελληνικού Λιμενικού.

«Σκοπούμενη σύγκρουση» «βλέπει» το Λιμενικό

Σε επίσημη ανακοίνωσή του, το Λιμενικό κάνει λόγο για «σκοπούμενη σύγκρουση» από πλευράς της τουρκικής ακταιωρού, με «σαφή πρόθεση εμβολισμού».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού:

«Σκοπούμενη σύγκρουση τουρκικής ακταιωρού με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του.

Την 05:45 σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή ν. Κω, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, τουρκική ακταιωρός προέβη σε σκοπούμενη σύγκρουση με περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του εν λόγω σκάφους.

Σημειώνεται ότι, το περιπολικό σκάφος εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή επί της οριογραμμής.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η πρόκληση μικρών υλικών ζημιών στο περιπολικό σκάφος ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός μέλους πληρώματος».

Πηγή: Για εξηγήσεις κάλεσε τον έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα το τουρκικό ΥΠΕΞ - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα