Για διάβρωση της Ευρώπης κάνει λόγο ο γερμανικός τύπος

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η Ευρώπη τονίζει ο γερμανικός ΤύποςΚαταδεικνύονται οι αντιθέσεις με αιχμή την επανεκλογή Τουσκ

Το μέλλον της Ευρώπης βρίσκεται εκ νέου σήμερα, Παρασκευή, στο επίκεντρο του γερμανικού Τύπου.

Η οικονομική εφημερίδα του Ντίσελντορφ Handelsblatt κάνει λόγο για διάβρωση, η οποία οφείλεται κατά κύριο λόγο «στην έλλειψη συνοχής των κρατών μελών της Ε.Ε.» κάτι που, όπως υποστηρίζει, «διαφάνηκε τόσο στην κρίση του ευρώ όσο και αργότερα στην προσφυγική κρίση».

«Ο δρόμος

διαφυγής από αυτό τον κατακερματισμό είναι τώρα μια Ευρώπη διαφορετικών ταχυτήτων, όπως στο μεταξύ ζητά και η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ. Οι κυβερνήσεις στο μέλλον θα πρέπει να σχηματίζουν περισσότερες συμμαχίες προθύμων για να μπορούν να προχωρούν θέματα όπως η κοινή πολιτική άμυνας.

Η μέθοδος αυτή δίνει τη δυνατότητα να υπερκεράζονται δυσκολίες ωστόσο είναι και μια έκφραση ασυμφωνίας και ενέχει τον κίνδυνο να ενισχυθούν οι φυγόκεντρες δυνάμεις», παρατηρεί

Στην επανεκλογή Τουσκ και στη στάση της πολωνικής κυβέρνησης αναφέρεται το Spiegel τονίζοντας ότι η γενέτειρα του νεοεκλεγέντος κατάφερε να στρέψει εναντίον της και τους πιο στενούς της εταίρους με τη στάση που τήρησε» .

Η Neue Osnabrücker Zeitung σχολιάζει: «Η Πολωνία εναντίον της υπόλοιπης Ευρώπης. Αυτή η εντύπωση δίνεται μετά την επανεκλογή του Ντόναλντ Τουσκ στο αξίωμα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για μια ακόμα θητεία.

Η αντιπαράθεση για το πρόσωπο αυτό στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. ταιριάζει με την άσχημη εικόνα που παρουσιάζει η Ε.Ε. εξήντα χρόνια μετά την υπογραφή των Συνθηκών της Ρώμης».

«Η Ε.Ε. θα πρέπει στο μέλλον να καταργήσει την αρχή της ομοφωνίας. Εκβιασμοί χωρών με βέτο έκαναν κακό στην Ε.Ε.» αναφέρει η Standard.

Keywords
Τυχαία Θέματα