Γεύμα Γιούνκερ με τους ηγέτες των χωρών του Βίσεγκραντ

Σε δείπνο με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, παρακάθισαν οι ηγέτες των ευρωσκεπτικιστικών κυβερνήσεων της Πολωνίας, της Ουγγαρίας, της Σλοβακίας και της Τσεχικής Δημοκρατίας.

Σκοπός ήταν να γίνει προσπάθεια για την άμβλυνση των διαφορών σε μία σειρά από θέματα όπως η μετανάστευση έως τους κανόνες των εργασιακών σχέσεων.

«Στο μενού; Συναίνεση μέσα από τον συμβιβασμό και την συνεργασία. Ενότητα», όπως σημείωσε ο Γιούνκερ.

Από την πλευρά του ο τσέχος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων,

Άλες Σμελάρ, έκανε λόγο για μια «εξαιρετική συζήτηση» των πέντε.

Ένας άλλος διπλωμάτης από τις χώρες της Ομάδας του Βίσεγκραντ, σημείωσε ότι η αντιπροσωπεία τους ήταν ικανοποιημένη από την προφανή προθυμία του Γιούνκερ να ακούσει τα επιχειρήματά τους.

Καμία απόφαση δεν δόθηκε στη δημοσιότητα έπειτα από το δείπνο που είχε σκοπό να αποτελέσει μια χειρονομία για μια στενότερη προσέγγιση της Επιτροπής με τις κυβερνήσεις αυτών των κρατών – μελών.

Το Κουαρτέτο του Βίσεγκραντ έρχεται συχνά σε σύγκρουση με τις Βρυξέλλες και τους άλλους Ευρωπαίους εταίρους τους, σε θέματα μεταξύ άλλων τις υποχρεωτικές ποσοστώσεις για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων σε όλες τις χώρες της ΕΕ, την οποία οι τέσσερις κυβερνήσεις απορρίπτουν.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα