Γερμανία: Η κυβέρνηση καταδικάζει τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου για τον Χίτλερ

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ καταδίκασε σήμερα τη σύγκριση μεταξύ του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και του Αδόλφου Χίτλερ που έκανε χθες το βράδυ ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ.

«Κάθε σύγκριση των σημερινών καταστάσεων με τα εγκλήματα του εθνικοσοσιαλισμού δεν οδηγεί σε τίποτα το θετικό» τόνισε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος της Μέρκελ Στέφεν Ζάιμπερτ.

Ο Σπάισερ,

ο εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, προκάλεσε σάλο όταν δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο δεν χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα. Ακόμη κι ένας άνθρωπος τόσο ποταπός όσο ο Χίτλερ δεν έπεσε τόσο χαμηλά ώστε να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα«.

Μετά την οργή και τα καταδικαστικά σχόλια που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, ο Σπάισερ ζήτησε συγγνώμη λίγες ώρες αργότερα και παραδέχτηκε ότι «έκανε ένα απρεπές και αναίσθητο σχόλιο για το ζήτημα του Ολοκαυτώματος«.

Σε νέες δηλώσεις του, ο Σπάισερ είπε ότι «πονάει» προσωπικά και επαγγελματικά, λέγοντας παράλληλα πως απογοήτευσε τον πρόεδρο Τραμπ.

«Έκανα λάθος. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το πω. Ανέδειξα ένα θέμα που δεν έπρεπε και τα έκανα μαντάρα», είπε ο Σπάισερ. «Ελπίζω να έδειξα ότι κατανοώ τι έκανα και ότι ζητώ συγγνώμη, επειδή τα έκανα μαντάρα».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως τα σχόλιά του ήταν ανησυχητικά για τον επαγγελματισμό του επειδή ο Ντόναλντ Τραμπ είχε «μια φανταστικά επιτυχή σειρά εβδομάδων» και η δική του δουλειά είναι να ενισχύει το μήνυμα της επιτυχίας κατά συνέπεια, «απογοήτευσα τον πρόεδρο».

Keywords
Τυχαία Θέματα