Γεννηματά: Η κυβέρνηση να στηρίξει την πρότασή μας για τους αδύναμους δανειολήπτες

Σε λίγες ημέρες οι πλειστηριασμοί «απελευθερώνονται» και δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά που αδυνατούν να εξοφλήσουν τα δάνειά τους κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους από τα funds. Ιδιαίτερα σε μια εποχή που η οικονομική κρίση και η ανεργία παίρνουν επικίνδυνες διαστάσεις, επισημαίνει σε δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά. «Διπλός εμπαιγμός των συνταξιούχων από τον κ. Μητσοτάκη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ για τα αναδρομικά.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής και των

νόμων που από κοινού ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν από το 2019.

«Ζήτησα να συσταθεί Διακομματική Επιτροπή στη Βουλή, για να βρεθεί μια δίκαιη, βιώσιμη, αποτελεσματική λύση για τους ασθενέστερους δανειολήπτες. Η κυβέρνηση το αρνήθηκε και τώρα ανοίγει τον ασκό του Αιόλου.

Ως μια ύστατη προσπάθεια προστασίας της πρώτης κατοικίας των πολιτών, καταθέσαμε σήμερα για τέταρτη φορά μια πλήρη και επεξεργασμένη νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή. Τα λόγια περιττεύουν. Καλώ τον πρωθυπουργό και όποιον ενδιαφέρεται για τους πραγματικά αδύναμους δανειολήπτες να τη στηρίξει για να δοθεί λύση», δηλώνει η κ. Γεννηματά.

Υπενθυμίζεται ότι η Φώφη Γεννηματά δεν έδωσε το «παρών» στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών. Νωρίτερα, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με πυρετό και συμπτώματα έντονου άλγους λόγω νεφρολιθίασης. Τελικά, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υποβλήθηκε επιτυχώς σε αφαίρεση πέτρας από το νεφρό και στη συνέχεια πήρε εξιτήριο.

«Διπλός εμπαιγμός των συνταξιούχων από τον κ. Μητσοτάκη»

Το απόγευμα της Τετάρτης (29/07) το ΚΙΝΑΛ εξέδωσε ανακοίνωση για την τροπολογία – λαο τα όσα προβλέπει με «κούρεμα» 2,5 δισ ευρώ – της κυβέρνησης για τα αναδρομικά των συνταξιούχων και έκανε λόγο για εμπαιγμό των συνταξιούχων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη…

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής

«Η σημερινή ανακοίνωση του κ. Μητσοτάκη για καταβολή των αναδρομικών μόνο κατά το μέρος που αφορά τις κύριες συντάξεις και όχι για το σύνολο των περικοπών που έχουν κριθεί αντισυνταγματικές από το ΣτΕ, αποτελεί διπλό εμπαιγμό για τις εκατοντάδες χιλιάδες των χαμηλοσυνταξιούχων. Πολλοί από αυτούς δεν θα λάβουν αναδρομικά ούτε 1 ευρώ!!!

Η αναφορά του κ. Μητσοτάκη για 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους που δήθεν θα ωφεληθούν είναι απολύτως ψευδής και παραπλανητική! Η αλήθεια είναι ότι πάνω από 1,5 εκατομμύρια συνταξιούχων (σε σύνολο 2,5 εκατομμυρίων) που δεν είχαν καμία περικοπή στις κύριες συντάξεις παρά μόνο στα δώρα ή τις επικουρικές δεν θα έχουν να κερδίσουν τίποτα από τις εξαγγελίες.

Η άδικη και αντίθετη στο πνεύμα και την ουσία των αποφάσεων του ΣτΕ σημερινή κυβερνητική ανακοίνωση, η οποία προσβάλλει τους συνταξιούχους της χώρας που σήκωσαν μεγάλο βάρος της δημοσιονομικής κρίσης, πρέπει ΑΜΕΣΑ να αναθεωρηθεί. Ώστε να δοθεί τέλος στην πολύχρονη ταλαιπωρία των συνταξιούχων και ιδιαίτερα των πλέον αδύναμων».

Keywords
Τυχαία Θέματα