Γεμάτη νέα πρόσωπα η «πρώτη» του Παναθηναϊκού – Στο επίκεντρο οι Φριντέτ, Τζόνσον

Με αρκετά νέα πρόσωπα και χωρίς τους έλληνες διεθνείς διεξήχθη η επίσημη «πρώτη» του Παναθηναϊκού, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Οι «πράσινοι» τέθηκαν υπό τις οδηγίες του Αργύρη Πεδουλάκη, με τους νεοαποκτηθέντες Τζίμερ Φριντέτ και Ουέσλι Τζόνσον να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Στη διάθεση του έλληνα τεχνικού βρίσκονται και οι Άλεξ Αντετοκούνμπο, Κώστας Παπαδάκης και Νίκος Περσίδης, οι οποίοι θα λάβουν μέρος

στην προετοιμασία του «τριφυλλιού».

Από την πρώτη προπόνηση απουσίαζαν φυσικά οι διεθνείς, που βρίσκονται στην Κίνα με την Εθνική ομάδα, δηλαδή οι Νικ Καλάθης, Ιωάννης Παπαπέτρου και Γιώργος Παπαγιάννης, όπως και ο τραυματίας Γιάννης Αθηναίου.

Νέα πρόσωπα υπήρχαν και στο τεχνικό επιτελείο, καθώς ο Τζίμης Κουστένης αντικατέστησε τον Διαμαντή Παναγιωτόπουλο, μετά την έλευση του Αργύρη Πεδουλάκη.

Πεδουλάκης: Το σημαντικό είναι να γίνουμε ομάδα

«Το σημαντικό είναι να γίνουμε ομάδα», τόνισε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης. Παράλληλα, ο έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στον τραυματισμό του Γιάννη Αθηναίου, τονίζοντας ότι το «τριφύλλι» εξετάζει την αγορά για ενίσχυση, ευχήθηκε δύναμη στον Ντέιβιντ Μπλατ, ενώ μίλησε για τον στόχο του Final 4 και την Εθνική ανδρών.

«Πάντα όσο μεγαλώνεις γίνεσαι και πιο σοφός. Είναι διαφορετικά τα πράγματα. Το σημαντικό είναι να είμαστε υγιείς. Να δώσουμε τις ευχές μας στον κόουτς Μπλατ, να είναι δυνατός. Προσπαθήσαμε να κάνουμε μία ομάδα με ταχύτητα και πιο μικρό μέσο όρο ηλικίας. Σημαντικό είναι και το κομμάτι του σουτ. Θέλαμε παιδιά που ξέρουν να περπατήσουν την Euroleague και από πίσω υπάρχει ένα γκρουπ με παιδιά που θέλουν να μπουν στην Euroleague. Το σημαντικό είναι να γίνουμε ομάδα», είπε αρχικά ο τεχνικός του Παναθηναϊκού και συνέχισε:

«Θα κρατήσουμε στοιχεία όπως το τρέξιμο στο ανοικτό γήπεδο, αλλά θα βελτιώσουμε και το 24άρι. Θέλουμε να είμαστε τον Μάρτιο έτοιμοι και ανταγωνιστικοί. Τα μεγάλα ματς κρίνονται στο τέλος και στο “πέντε εναντίον πέντε”. Αυτό θέλουμε να βελτιώσουμε».

Για την απουσία των διεθνών, είπε: «Μας λείπουν τρία βασικά στελέχη, αλλά πρέπει να ζήσουμε με αυτό. Θα τους ενσωματώσουμε στα παιχνίδια μετά. Αυτό υπάρχει σε αρκετές ομάδες. Θα προσπαθήσουμε να αντεπεξέλθουμε».

Για την Εθνική, τόνισε: «Υπάρχει αισιοδοξία. Είμαστε ένας λαός που δεν μπαίνει σε καλούπια. Ο Γιάννης είναι ο “καπετάνιος” και αυτό το έχουν αποδεχτεί όλοι. Να είμαστε όλοι ήρεμοι και στα νοκ άουτ θα κριθούν όλα. Βγαίνει ένα ζεστό και ήρεμο κλίμα, αυτό είναι σημαντικό».

Για τον τραυματισμό του Αθηναίου, επισήμανε: «Θα είχε τον ρόλο για βάθος στα γκαρντ, ειδικά στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και στη Euroleague. Θέλουμε παίκτη, αλλά να είναι Έλληνας. Δεν υπάρχει κάτι όμως, έχουμε γενικά θέμα σε αυτή την θέση, το είδαμε και στην Εθνική».

Για το Final 4 υπογράμμισε: «Τα social media είναι δυνατά, αλλά εμείς δεν έχουμε βάλει ταμπέλες. Η Euroleague είναι πολύ δυνατή φέτος. Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα με μεγάλη ιστορία, αλλά έχουμε αυτογνωσία. Στόχος είναι η οκτάδα και μετά βλέπουμε τη συνέχεια, έχει δρόμο η διοργάνωση».

Φριντέτ: Ανυπομονώ να παίξω μπροστά σε αυτό το τρελό περιβάλλον

Ανυπόμονος να αγωνιστεί μπροστά στο φιλάθλους του Παναθηναϊκού, δήλωσε από την πλευρά του ο Τζίμερ Φριντέτ. Παράλληλα, ο νεοαποκτηθείς γκαρντ μίλησε για το στόχο του Final 4 της Euroleague, αποθέωσε τον Νικ Καλάθη, ενώ ευχήθηκε τα καλύτερα στον Ντέιβιντ Μπλατ.

«Είναι ωραίο να έχεις αγωνία, σημαίνει ότι είναι κάτι ωραίο. Θέλω να γνωρίσω τα παιδιά, έχω μιλήσει ήδη με όλους. Είναι ωραία εδώ. Είναι σπουδαίες οι πρώτες εμπειρίες, απόλυτοι επαγγελματίες όλοι στον οργανισμό του Παναθηναϊκού. Υπάρχει σπουδαία παράδοση και ο οργανισμός είναι εξαιρετικός. Είναι διαφορετικό από αυτό που είχα συνηθίσει στην Κίνα, αλλά ωραία διαφορετικό», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Θέλουμε να βελτιωνόμαστε κάθε χρόνο, να γινόμαστε καλύτεροι και να πάμε καλύτερα από πέρσι. Αυτός είναι ο στόχος μας. Προφανώς όλοι σκέφτονται το Final 4, όλες οι ομάδες της Euroleague αυτό έχουν για στόχο. Εμείς θέλουμε να δουλεύουμε σκληρά και να δούμε πόσο μακριά θα πάμε. Προσωπικά νιώθω καλά, αλλά το μείζον είναι η ομάδα. Όταν κερδίζει η ομάδα, όλοι θα είμαστε καλά».

Για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού: «Μου έδειξαν πού κάθονται οι φανατικοί οπαδοί, που είναι η Θύρα 13 στο ΟΑΚΑ. Αγαπώ το παιχνίδι. Ανυπομονώ να παίξω μπροστά σε αυτό το τρελό περιβάλλον. Θα είναι ωραίο αυτό».

Για τον Νικ Καλάθη: «Ο Νικ είναι ένας σπουδαίος πόιντ γκαρντ, το δείχνει η καριέρα του. Βελτιώνεται διαρκώς. Είμαι ενθουσιασμένος που θα είμαι δίπλα του. Πιο παλιά ήμασταν αντίπαλοι, τώρα χαίρομαι που θα είμαστε συμπαίκτες. Ο Νικ είναι μεγάλο κομμάτι της ομάδας».

Για τον Ντέιβιντ Μπλατ: «Του εύχομαι τα καλύτερα. Είναι μεγάλο όνομα στην Euroleague, έχω ακούσει μόνο τα καλύτερα γι’ αυτόν ως άτομο και προπονητή. Οι σκέψεις μας είναι μαζί του. Εύχομαι να βελτιωθεί η υγεία του».

Τζόνσον: Ο Πιτίνο μου είπε ότι λάτρεψε τα πάντα εδώ

Στην απόφαση του να εγκαταλείψει το ΝΒΑ για την Euroleague στάθηκε ο Ουέσλι Τζόνσον.

«Είναι μια αλλαγή περιβάλλοντος για μένα. Μίλησα με αρκετό κόσμο γι’ αυτό, ακόμη και με τον Ρικ Πιτίνο. Βασικά ήρθα για να κερδίσω. Έμαθα για την ιστορία του συλλόγου και τον κόσμο, αυτά έπαιξαν ρόλο στην απόφασή μου. Ο Ρικ Πιτίνο μου είπε ότι λάτρεψε τα πάντα εδώ, τον κόσμο, την ομάδα, την πόλη. Κι αυτό θέλω να δω κι εγώ. Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ. Στην προετοιμασία θέλουμε να βρούμε χημεία», είπε αρχικά και πρόσθεσε σχετικά με τον στόχο του Final 4:

«Είναι ένας μεγάλος στόχος, αλλά όλα εδώ είναι σημαντικά. Γνωρίζω καλά το μέγεθος της ομάδας. Είναι τιμή να βρίσκομαι εδώ και θα κάνω τα πάντα για να πετύχουμε τους στόχους μας».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα