«Γαλάζια βέλη» σε Σπίρτζη για τα αναλογικά πρόστιμα στον νέο ΚΟΚ

«Η κυβέρνηση οφείλει, επιτέλους, να σοβαρευτεί και να συνειδητοποιήσει ότι η οδική ασφάλεια αποτελεί ένα ιδιαίτερα κρίσιμο εθνικό ζήτημα, για να το αντιμετωπίζει με τη γνωστή της προχειρότητα και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα», αναφέρει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της.

Η Πειραιώς υπενθυμίζει ότι τον περασμένο Μάρτιο, η κυβέρνηση είχε προαναγγείλει ότι σχεδιάζει αλλαγές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και κατηγορεί τον κ. Σπίρτζη ότι επτά μήνες μετά, προκαλεί και πάλι σύγχυση.

Δείτε επίσης: Έρχονται πρόστιμα ανάλογα με το εισόδημα στον νέο ΚΟΚ

– Όλες οι αλλαγές

«Η πρόταση Σπίρτζη “τα πρόστιμα να επιβάλλονται ανάλογα με το εισόδημα των πολιτών”, εκτός από κοινωνικά άδικη -καθώς τα αυξημένα πρόστιμα θα κληθούν να τα πληρώσουν μόνον οι νομοταγείς φορολογούμενοι που δηλώνουν όλα τα εισοδήματα τους- είναι και ευθέως αντισυνταγματική», τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημειώνει ότι έχει, εδώ και καιρό, καταθέσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο συγκεκριμένων προτάσεων.

«Θα φέρει, επιτέλους, η κυβέρνηση στη Βουλή το θέμα για να το συζητήσουμε με τη σοβαρότητα που του αρμόζει; Η οδική ασφάλεια απαιτεί Εθνικό Σχέδιο, όχι μικροκομματικά παιχνίδια!», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα