Φόβοι για δύσκολο χειμώνα – Στα ύψη «σκαρφαλώνει» η τιμή του πετρελαίου

Δύσκολος αναμένεται ο φετινός χειμώνας, καθώς οι τιμές του πετρελαίου αναμένεται να φτάσουν στα ύψη, αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για τη διεθνή πορεία της τιμής του.

Συγκεκριμένα, με αυξημένη τιμή έως και 17% αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 15 Οκτωβρίου, το πετρέλαιο θέρμανσης.

Σύμφωνα με βενζινοπώλες με τα σημερινά δεδομένα και εκτός σοβαρού απροόπτου (διεθνής

αστάθεια) η τιμή θα είναι αυξημένη σε σχέση με πέρυσι τουλάχιστον 16-17% και αναμένεται να ξεπεράσει το 1,110 ευρώ στις πόλεις και να φτάσει το 1,250 στις απομακρυσμένες περιοχές και τα νησιά, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι τιμές περιέχουν πολύ χαμηλά περιθώρια κέρδους.

Σε υψηλό τεσσάρων ετών «σκαρφάλωσε» τη Δευτέρα το πετρέλαιο

Σε υψηλά τεσσάρων ετών σκαρφάλωσε τη Δευτέρα το πετρέλαιο, εν μέσω κλίματος αισιοδοξίας μετά τη συμφωνία των ΗΠΑ και του Καναδά για την αναθεώρηση της Βορειοαμερικανικής Συμφωνίας Ελευθέρων Συναλλαγών (NAFTA).

Το συμβόλαιο αργού WTI παραδόσεως Νοεμβρίου κέρδισε 2,8% στα 75,30 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Πρόκειται για το υψηλότερο κλείσιμο από τις 24 Νοεμβρίου του 2014.

Αντίστροφη μέτρηση για το επίδομα θέρμανσης

Καθώς ο χειμώνας πλησιάζει, αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης. Ιδιαίτερες αλλαγές για το 2018 – 2019 σε σχέση με το προηγούμενο έτος δεν υπάρχουν.

Tο επίδομα πετρελαίου θέρμανσης για την σεζόν 2018 – 2019 θα κυμαίνεται από 18,75 έως 312,50 ευρώ και θα το λάβουν για την περίοδο από 15/10/2018 έως 30/4/2019 εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα.

Η πληρωμή του θα γίνει σύμφωνα με πληροφορίες σε δύο φάσεις μία τον Ιανουάριο και μία τον Ιούνιο του 2019. Η φάση πληρωμής θα εξαρτηθεί από την περίοδο που θα αγοραστεί το πετρέλαιο από τον δικαιούχο.

Keywords
Τυχαία Θέματα